Gradovi

Vučić zadovoljan sastankom sa predstavnicima KKR

BEOGRAD – Premijer Aleksnadar Vučić rekao je da je zadovoljan sastankom koji je u petak imao sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR), navodi „Blic“.

„Upravo zbog loših iskustava banaka sa našim kompanijama, od Bogićevića do mnogih drugih, ogromne svote novca, stotine miliona evra, danas su nenaplative“, rekao je Vučić za taj list.

„Kada to rešimo imaćemo dodatni uticaj na rast naše ekonomije i banke će ponovo davati više novca u privredu, za start apove. To je jedna od važnih stvari koje pokušavamo da rešimo“, objasnio je Vučić za „Blic“ koji u sutrašnjem broju najavljuje intervju sa premijerom.

Vučić je juče razgovarao sa predstavnicima KKR i o pronalaženju modela za rešenje nenaplativih kredita banaka u Republici Srbiji, na kojem već rade zajedničke radne grupe Ministarstva finansija, Narodne banke i KKR, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sa predstavnicima Američkog investicionog fonda (KKR) premijer je razgovarao i o stanju srpske ekonomije, sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom i novim investicijama.

General Petrus, koji se nalazi na čelu KKR, istakao je da je KKR zadovoljan dosadašnjim investicijama u Srbiji i izrazio nadu da će uskoro proširiti svoj investicioni paket, kako u Srbiji tako i u regionu, navedeno je u saopštenju.

Petrus je čestitajući Vučiću pobedu na izborima naglasio da činjenica da je do pobede došlo nakon sprovedenih reformi predstavlja značajan dokaz da je Srbija na dobrom putu.

Foto Tanjug/Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh