Novosti online

Вучић захвалан пензионерима: Ви сте јунаци

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да су пензионери заслужни за све добре резултате које је Србија остварила у претходном периоду. Вучић је, током посете земунском Дневном центру и клубу за старе „Драгиша Ћирић”, казао да је захваљујући пензионерима заустављено пропадање Србије.

„Нарочито сам захвалан пензионерима, јер ви сте прави јунаци. Вашом жртвом заустављено је пропадање Србије и почели смо да се дижемо, ви сте обезбедили услове да имамо више инвестиција и радних места” казао је премијер.

Како је навео, пензије су данас редовне и биће „само веће”.

„Ми се не играмо тиме да пензије касне 15 или 20 дана, не играмо се са инфлацијом и поштено кажемо ово смо узели од вас да би избегли банкрот”, рекао је Вучић.

Честитајући корисницима центра Светог Трифуна и Дан заљубљених, Вучић је најавио да ће још три центра слична овом у Земуну бити отворена.

„Уложили смо 860 милиона динара у ове клубове и имаћемо их пет”, рекао је Вучић који је земунском клубу поклонио ДВД плејер.

Вучић је уручио и награду брачном пару Арић који слави 60 година брака. Након тога премијер је са корисницима клуба одиграо и партију шаха. Заједно са Вучићем клуб за старе посетили су и градоначелник Београда Синиша Мали и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.

Бета

——————————————————————————————-

Стабилност нам неће срушити, ни изнутра, ни са других страна

Уверен сам да политика стабилности коју смо водили не може преко ноћи бити прегажена и срушена преко ноћи, упркос различитим покушајима и изнутра и са неких других страна, изјавио је данас премијер Александар Вучић. Премијер је тако одговорио на поновљена новинарска питања поводом понашања Хашког трибунала у случају Здравка Толимира, који је умро у затвору у Хагу, и Војислава Шешеља.

Он је подсетио да су се неки у Србији позивали на податак да је наша земља на 7. месту по индексу беде, али су „заборавили” да је пре само четири године била на 1. месту такве листе, као и да смо по том индексу сада бољи од Шпаније и Грчке, а, приметио је, не би рекао да смо богатији од Шпаније. „Да ће изазова бити, биће, али Србија има снаге, да уз довољно рада, марљивости и одговорности из тога изађе као победник”, рекао је премијер и додао да Србија полако, али сигурно напредује, иако не може „корацима од седам миља”.

Танјуг

————————————————————————————-

У Србији нема случајева какав се догодио Пуповцу

Премијер владе Србије Александар Вучих осудио је нетолеранцију и говор мржње којима је изложен председник Српског народног већа Милорад Пуповац и рекао да је увек спреман и отворен за разговоре са представницима хрватске владе и државе.

Вучић је рекао новинарима да је о томе разговарао са Пуповцем, као и да га је веома забринуло то што је чуо од њега. Он је навео да је покушао у помирљивом тону саопштења после разговора са Пуповцем да пошаље поруку хрватским властима да Србија жели добре односе и да моли за другачији однос према Србима.

„Не тражимо политичке разлоге да бисмо се свађали и да бисмо подизали за један или два процената своје изборне поене. Надам се да ће то људи да разумеју. Реакција појединих људи у Хрватској на писмо искрено и добронамерно које је господин Пуповац упутио… Он је мени причао шта му се догодило на Тргу Бана Јелачића и шта су му све говорили. Да, ми то осуђујемо и никада се са тиме нећемо помирити, али је нешто што треба да се промени”, рекао је Вучић.

Он је истакао да не би волео да слична писма добија овде, и да имамо сличне примере:

„Ми то овде немамо и поносан сам на чињеницу да се то у Србији не дешава”, истакао је председник српске владе.

Председник Српског народног већа Милорад Пуповац упутио је писмо председници Хрватске Колинди Грабар-Китаровић у којем је упозорио на нарастање атмосфере нетолеранције и поруке мржње према политичким, етничким и другим мањинама у Хрватској.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh