• Novosti online

  Vučić: Znam koliko je važno očuvati mir (VIDEO)

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je oslobodjen svake vrste pritiska i da, što je veći pritisak, oseća se slobodnije, jer ima odgovornost prema zemlji pošto zna koliko je važno da se sačuva mir.

  U obraćanju novinarima posle jednog panela u okviru medjunarodne konferencije Globsec u Bratislavi Vučić je rekao da zna koliko je važno da se sačuva stabilnost.

  „Znajući koliko je važno da sačuvamo mir, koliko je važno da sačuvamo stabilnost, trudim se da nikada ne predjemo tu granicu i da uvek štitimo naše nacionalne interese“, rekao je Vučić.

  On je rekao da su ga pitali o odnosima Srbije i Rusije, uz opasku da drugi mogu da rade šta hoće, a njega pitaju kako ćete vi sa Rusijom. On je rekao da je odgovarao da ga više ne pritiskaju oko toga i najavio da će takodje sutra razgovarati telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

  Vučić je rekao da će tema biti Kosovo, kao i na predstojećem samitu u Parizu, mada će on, kako je rekao, tražiti pomoć za privlačenje nemačkih investicija i za evropski put Srbije.

  „Šta može da bude tema razgovora, Kosovo naravno. Pitaću je i za dodatnu podršku i pomoć Nemačke, i za nemačke investicije, ali naravno da će tema biti Kosovo“, rekao je Vučić novinarima.

  Vučić je danas u Bratislavi razgovarao i sa članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin kao i sa bivšom šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

  On je rekao da sagovornice žele neko rešenje i vide da pitanje Kosova ide u teškom smeru i da ti odnosi nisu jednostavni.

  „I ja bih želeo rešenje, ne možete kazati hoćete rešenje, a ne dižete takse“, rekao je on.

  Vučić će danas razgovarati i sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i američkim senatorom Ronom Džonsonom.
  Vučić: Nisam naivan da verujem da zapadne zemlje nemaju snagu da ubede Haradinaja da ukine takse
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da zapadne zemlje znaju da je neophodno da Priština ukine takse kako bi se nastavio dijalog, i da „nije naivan da veruje da nemaju snagu da ubede premijera Kosova Ramuša Haradinaja da to uradi“.
  „Ja sam ukazao da je neophodno da ukinu takse, sve ostalo je stvar razgovora. Oni to znaju i nisam naivan da verujem da nemaju snagu da ubede Haradinaja. Moja molba je da to učine snažnije i na način da će Priština morati da to sprovede u delo“, rekao je Vučić u Bratislavi nakon razgovora sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i američkim senatorom Ronom Džonsonom.

  Vučić je kazao i da je imao poruku za predsednika SAD Donalda Trampa „da dodje da poseti Srbiju“, jer je „malo zemalja gde on ima podršku većine naroda“ i da bi njegov dolazak bila „velika promena u odnosima“.

  Upitan da prokomentariše „sve češće pominjanje Velike Albanije od strane nekih albanskih i kosovskih funkcionera“, on je kazao da je danas dobio „šest molbi da ni slučajno ne pominje veliku Albaniju“, a da svi znaju da je Velika Albanija deo strategije kosovskih vlasti“.

  „To će se nastaviti i to nije slučajnost, ni usputna stvar. To postaje njihova strateška politika“, naveo je Vučić.

  Komentarišući izjavu Haradinaja na Tviteru „da pozicija Kosova nikada nije bila jača“, Vučić je naveo da se „ne bi kladio u to“.

  „Kada je vaša pozicija jaka, onda ne morate stalno da ponavljate to“, kazao je Vučić.

  Dodao je i da su Beograd i Priština „daleko od dogovora i bilo kakvih ozbiljnih razgovora“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com