• Analize I Kolumne

  Вучићу, пробуди се!

  94bc671ffd.jpegКрајње је време да премијер Србије Александар Вучић обузда своје полтроне и улизице који урушавају темеље државе и демократије, омогућавајући, да као 2008. године, лошу власт замени још гора.

  Дешавања на Администартивном одбору и понашање челника тог тела Александра Мартиновића од пре неколико дана, или Маријана Ристичевића у Парламенту, требало би да буду последња опомена напредњачкој власти.

  Мартиновић, некада најгрубљи радикалски нападач лика и дела Томе Николића и Александра Вучића сада је постао њихов најжешћи, најгрубљи и најбескрупулознији бранитељ.

  Бахато је забранио представницима опозиције право на реч или приговор због повреде пословника.

  Властољубиво се смејао демократији у лице. Бламира власт скоро подједнако успешно као његов претходник Зоран Бабић. О Маријану Ристичевићу сувишно је трошити речи. Његов атак на деветнаестомесечно болесно дете, анђела Софију само зато што је ћерка посланика Демократске странке је потез који завређује само презир …

  Наравно, да су треће србијанци намирисали ахилову пету Вучићевог режима.

  Њима одговара његова либерална економска политика, пузајуће одустајање од Косова, дистанцирање од Милорада Додика.

  Али њихови финансијери и они сами желе корак даље. Желе санкције Русији што пре, заустављање сарадње са Кином, улазак у НАТО …

  Желе НУНС-овог председника Србије Сашу Јанковића, желе да се Србија још више савије, да призна оно што тражи Недим Сејдиновић да је старија сестра Исламске државе, да је злочиначка творевина, да је сама крива што јој је НАТО убијао децу на ноши, грађане у возовима, болницама, на пијацама ..

  То је акција која последњих дана добија на замаху, а која се овде не дешава први пут.

  Отреси се Вучићу пре него што те уруше изнутра полтрона, попут Јелене Триван, Миленка Јованова или Зоране Михајловић који су излетели из Тадићевог, Војиног или Динкићевог шињела.

  835e428717.jpeg

  Да ли ће икада ико на власти схватити да је доследност врлина, а не мана.

  Да су прелетачи и превртљивци увек такви, да не могу да се поделе на добре и лоше, наше и туђе …

  Одрекни се Вучићу  Тонија Блера  јер све што нам је желео, све смо то  већ искусили још 1999. године.

  Ако признајеш да си касно схватио тектонске промене настале рушењем Берлинског зида, не дозволи да Ти 20 година треба да схватиш промене настале у геополитици после повратка Русије на велику сцену, Брегзита и тријмфа Доналда Трампа.

  И као што је Војислав Коштуница одговоран зато што је дозволио да се због његових бахатих и халапљивих кадрова Србији десе Тадић, Чеда и Чанак, сада је подједнака опасност да се због Вучићевих полтрона, улизица и лопова, Србији десе Недим Сејдиновић, Вукашин Обрадовић, Шутановац и Саша Јанковић.

  Не заборавите, увек може горе …

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com