• Gradovi

  Vujanović bez komentara o Maroviću

  PODGORICA – Crnogorski predsednik Filip Vujanović nije želeo da komentariše privođenje visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, istakavši da ne želi da se izjašnjava o procesima koje pokreću nadležni pravosudni organi.

  Vujanović je, kako su preneli crnogorski mediji, objasnio da predsednik države takve stvari ne treba da komentariše iz dva razloga.

  “Prvo, zato što nadležni organi svoje odluke donose na temelju činjeničnog stanja i dokaza koje će u svim fazama postupka predlagati, a o kojima predsednik države ne treba da se izjašnjava. I drugo, što to podrazumeva poštovanje prezumpcije nevinosti kao pretpostavke koja podrazumeva sublimaciju prava i ljudskih prava onih koji su u postupku, i o kojima takođe predsednik države ne treba da se izjašnjava”, istakao je Vujanović.

  Prema njegovim rečima, bilo bi neprimereno da predsednik saopštava svoj stav koji bi se u bilo kojoj varijanti, u bilo kom tumačenju, u bilo kakvoj medijskoj interpretaciji, mogao tretirati kao uticajni komentar neke odluke nadležnog državnog organa.

  “Dakle, nemam komentar. Svi treba da rade svoj posao, svi koji rade posao u pravosuđu, koji se veoma dotiče ljudskih prava i pretpostavke nevinosti, da vode računa o tom“, rekao je Vujanović.

  A svi oni koji se nalaze na državnim pozicijama van pravosuđa, poštujući nezavisnost i samostalnost pravosudnih organa treba da se uzdrže komentara rekao je Vujanović i dodao:

  „Nadam se da će svi subjekti ovog društva to slediti. Mada je medijsko interesovanje uvek prisutno, uvek izraženo i na njega sam uvek ovako odgovarao kako sam odgovorio i na konkretno pitanje”.

  Foto Tanjug, D. Stanković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com