• Gradovi

  Vujović: Na Savskom vencu više ništa neće biti isto

  BEOGRAD – Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović, koja je tu dužnost preuzela 4. juna, poručila je da nakon njenog četvorogodišnjeg mandata ta beogradska opština neće ličiti na opštinu koju je preuzela nakon decenijske vladavine Demokratske stranke.

  Govoreć o planovima, Vujovićeva kaže da će joj najvažniji biti građani, njihove želje i kako da im omogući da se uslovi njihovog života poprave i da oni žive bolje.

  „To je i izgradnja infrastrukturnih objekata, ali i rešavanje nekih malih stvari koje njima puno znače, poput postavljanja semafora ili sređivanja fasada. Kada kažete izazovi, to može da zvuči kao nešto što je nemoguće ostvariti, a sve je moguće kada se ima dobra volja i kada se organizujete na pravi način“, navela je ona u intervjuu za portal Telegraf.rs.

  Istakla je tim povodom da je nedostatak sredstava na koji se danas svi žale mnogo puta samo izgovor za nerad ili nesposobnost.

  Od svog tima očekuje da radi vredno, a ona će se, kaže, potruditi koliko može daim bude primer i da građani brzo osete rezultate njihovog rada.

  Vujovićeva je Saveski venac preuzela od DS-a koji je na toj opštini vladao decenijama, a na pitanje zašto su građani na aprilskim izborima poverenje dali SNS-u, kaže da su oni pokusali da ukažu na dugogodišnju nefunkcionalnost opštinske vlasti, a da su za uzvrat dobijali samo prazna obećanja.

  Izgubili su, kaže, građani svaku nadu i zato su glasali za listu “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, za promen i vlast koja će biti na usluzi građanima i koja će rešavati njihove probleme.

  „Zato je na nama da pokažemo da smo drugačiji, da nam je na prvom mestu rešavanje problema građana, a ne sopstveni džep, kao prethodnoj vlasti. Uradićemo sve da građani brzo uvide da nisu pogrešili kada su na izborima zaokružili SNS kao svoj izbor“, rekla je i posebno istakla da će njena vrata dok je na toj poziciji uvek biti otvorena za građane opštine Savski venac, a termini za prijem će najverovatnije, kaže, biti istaknuti do kraja sedmice.

  Razočarana radom demokratske vlasti, Vujovićeva kaže da se poslovalo „bez jasnih kriterijuma i procedura, pre svega na štetu građana, ali i budžeta Opštine“.

  „Najveći propusti se upravo ogledaju u tome da su mnogi projekti, koji su mogli da utiču na poboljšanje života građana Savskog venca tavorili, da se nije ništa radilo godinama. Taj nerad se vidi na svakom koraku i mi ćemo pokušati vrlo brzo da to izmenimo. Već se radi na uređenju zelenih površina i dečjih igrališta, raščišćavanju divljih deponija, sakupljanju inicijativa građana na koje niko nije godinama obraćao pažnju“, navela je.

  Najavila je i obimniju rekonstrukcija fasada, a uz pomoć Grada biće rekonsruisana Senjačka pijaca i izgrđena nova parking mesta, pre svega u garaži koja će biti izgrađena duž cele ulice Kneza Miloša čija realizacija uskoro počinje.

  Vujovićeva, koja je odrasla na opštini kojom sada rukovodi, kaže da će najstarijim sugrađanima, kojih je najviše, biti posvećena posebna pažnja.

  „To će se ogledati u svakodnevnoj brizi, organizaciji i uređenju klubova u kojima će moći da se druže i razmenjuju iskustva. Trudićemo se da unapredimo kvalitet njihovog života kroz stalne aktivnosti koje ćemo kao Opština podržavati. Pre svega mislim na izlete, škole jezika i računara, kao i raznih vidova rekreacija jer upravo to su one stvari sa kojima su nam se obraćali sugrađani da im je nedostajalo u prethodnom periodu. Radićemo i na unapređenju vaninstitucionalne zdravstvene zaštite starih, pre svega kućne nege“, obećava.

  A na planu obrazovanja, zdravstva i kulture i sporta će biti popravljeno stanje, što,kako kaže, neće biti lako jer je godinama rađeno malo ili ništa, pa su školski objekti u lošem stanju.

  „Organizovaćemo više festivala, besplatnih programa i radionica edukativnog karaktera u Kulturnom centru Majdan, za decu koja pohađaju osnovnu školu na Savskom vencu. Veliku pažnju posvetićemo očuvanju kulturno-istorijskih spomenika na našoj opštini“, navela je.

  Trudiće se, kaže, da se u Opštini napravi bolji ambijent za decu i omladinu, da se stimulišu porodilje i bebe.

  Ponosna što je do preuzimanja ove dužnosti radila u timu gradonačelnika Siniše Malog, Vujovićeva kaže da je mnogo načina da se ostvari dovođenja investitora u tu opštinu, te da je samo potrebno osmisliti projekte koji će za njih biti interesantni.

  Podseća na Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Beograda, koji je potpisan prošle sedmice, a koji redviđa otvaranje šaltera za privrednike. Šalter će, kaže, početi da radi tokom jula.

  „Posebnu pažnju ćemo posvetiti i start-ap privrednim društvima kojima će biti omugućene odgovarajuće obuke i kursevi“, navela je i dodala da što se investitora tiče, potrudiće se da unaprede uslugu izdavanja elektronskih dozvola.

  Posebno je ponosna što se upravo na Savskom vencu realizuje najveći projekat u zemlji i ovom delu Evrope – Beograd na vodi, zahvaljujući kome će turistički potencijal naše Opštine i Grada biti nemerljivo uvećan.

  „Beograd na vodi je značajan zbog toga što će zaposliti građevinsku industriju, razviti turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, trgovinu, pokrenuti sveukupnu privredu Srbije i otvoriti na hiljade novih radnih mesta. Ovo je projekat od nacionalnog značaja i treba da bude spona za razvoj i unapređenje opštine, a na nama ostaje da iskoristimo snagu ovog projekta“, rekla je i dodala da zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću, višedecenijski san o silasku Beograda na reke napokon će biti ostvaren.

  Foto/Irena Vujović, lična arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com