• Novosti online

  Vuk Jeremić: Razmišljam o kandidaturi za predsednika, neprihvatljiva je nadmenost i agresija Aleksandra Vučića

  Vuk JeremicPredsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić ocenio je da izjava premijera Srbije povodom iskaza koji je dao policiji o slučaju smrti dvojice gardista u Topčideru, predstavlja bujicu uvreda i omalovažavanja.

  „Nadmenost i agresija ne treba da bude projektovani sa vrha vlasti“, rekao je Jeremić za TV N1 i dodao da verbalna agresija vodi ka fizičkoj što se videlo na slučaju Savamala.

  Jeremić je u subotu u svojstvu građanina dao iskaz u policiji povodom događaja u Topčideru pre 12 godina, a premijer Aleksandar Vučić rekao da mu je žao što je Jeremić od toga pravio ružnu cirkusku predstavu.

  On je rekao da su dvojica inspektora policije došla u petak u njegov stan da mu uruče poziv na razgovor.

  „I da s njima krenem odmah, da sam se našao u stanu odveli bi me. Čekali su me u stanu dok nije došao moj advokat, obavili telefonski razgovor i onda odlučili da odu“, objasnio je Jeremić.

  Govoreći o iskazu koji je dao u policiji, Jeremić je kazao da je odgovorio na sva pitanja i da je to trajalo petnaestak minuta.

  „Nisam imao mnogo toga da kažem. Osim da se dogodila tragedija, druga saznanja nemam. Posle toga su se pojavile zlonamerne interpretacije, čak su i visoki državni funkcioneri komentarisali“, rekao je Jeremić i dodao da će nastaviti da bude dostupan policiji.

  On je ocenio da je neprimereno o istrazi pogibije dvojice gardista raspravljati u medijima.

  „To treba da rade oni kojima je to posao. Zašto se to dešava nakon 12 godina, zašto se to dešava četiri godine nakon što je Aleksandar Vučić došao na vlast i to stupajući na mesto ministra odbrane sa kojeg je pretpostavljam, da je hteo, mogao nešto da uradi po tom pitanju“, kazao je Jeremić.

  Naglasio je da je događaj jedna velika ljudska tragedija i da sve okolnosti s tim u vezi treba do kraja ispitati.

  „Pre svega iz pijeteta prema porodicama nastradalih, ali i zbog ugleda države, vojske i društva u celini“, rekao je Jeremić.

  Prema njegovim rečima, tajming o pozivu u policiju koincidira sa agresivnom kampanjom koja se protiv njega vodi u određenim tabloidima i televizijama.

  „Sve to mi ostavlja utisak da ne može biti slučajno. Mislim da je to pokušaj zastrašivanja i odvraćanja od namere da se uključim u politički život“, rekao je Jeremić, ali nije želeo da imenuje na koga misli.

  Govoreći o političkom angažovanju Jeremić je rekao da intenzivno razmišlja o kandidaturi za predsednika Srbije.

  Jeremić kaže da je posao predsednika od izuzetne važnosti, pogotovo u vreme, kako je ocenio, previranja u svetu.

  „Kad bih se kandidaovao bila bi to moja najvažnija odluka u karijeri i stoga prilazim ozbiljno tome i ne zatrčavam se. Teško se živi, narod je nezadovoljan i to se ne može rešiti preko noći. Zato je od pitanja ko će se kandidovati bitnije koja rešenja ponuditi i o tome se savetujem s umnim ljudima“, rekao je Jeremić.

  Na pitanje kada bi mogao da donese odluku o kandidaturi, Jeremić je ponovio: „Kad budem sagledao mogućnosti da ponudim rešenja za probleme građana“.

  (Beta, 12.12.2016)

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   12. децембра 2016. at 14:11

   Ово је срамота. Вук Јеремић је личност позната у читавом свету (председник Генералне скупштине Организације уједињених нација, кандидат за генералног секретара). Зар треба да се у међународној јавности проносе вести о томе како полиција саслушава бившег председника Генералне скупштине Уједињених нација, како га инспектори чекају у стану и слично? Притом треба имати у виду да је део домаће јавности такав да ликује када позната личност има проблема са законом; у већини других земаља није такав случај. Сматрам да би политичари морали према конкретној ствари да се поставе тако да је не политизују, а новинари да се уздрже од сензационализма и неодмерености. У крајњем случају, то дугујемо погинулим војницима и њиховим породицама. Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com