• BG

  Vukosavljević i ambasador Italije: Dani srpske kulture u julu u Napulju

   

   

  Srpski ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenili su danas u Beogradu da je saradnja u oblasti kulture izmedju Srbije i Italije odlična, ali da ima prostora za njeno dalje unapredjenje.

  Vukosavljević je rekao da će kao rezultat njegove prošlogodišnje posete Napulju u julu biti organizovani „Dani srpske kulture u Napulju“, a ambasador Lo Kašo je najavio gostovanje izložbe „Rimski barok“ na proleće, povodom 140 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina od potpisivanja strateškog paratnerstva izmedju dve zemlje, saopšteno je posle današnjeg sastanka.

  Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog uspešnog gostovanja izložbe Narodnog muzeja u Beogradu „Blago i carevi raskoš rimske Srbije“ u Akvileji i ocenili da će otvaranje Narodnog muzeja doprineti razvoju institucionalne saradnje, odnosno povezivanju ove ustanove i sa drugim muzejima u Italiji.

  Kao dobar primer povezivanja institucija i razmene dobrih praksi pre svega u konzervaciji kulturnih dobara, što predstavlja i jedan od prioriteta saradnje u oblasti kulture, naveli su i saradnju Galerije Matice srpske i Instituta za konzervaciju i restauraciju iz Firence, saopštilo je Ministarstvo kulture Srbije.

  Vukosavljević je rekao da je postavljanje lektora srpskog jezika na Univerzitetu La Sapienca u Rimu izuzetno važno za širenje srpske kulture, dodavši da je u planu otvaranje kulurnog centra u Trstu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com