• Gradovi

  Vukosavljević: Očekujem ovih dana izveštaj o protivpožarnom sistemu biblioteke

   

   

  Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da bi u narednih nekoliko dana mogao da bude završen izveštaj eksperata veštaka o stanju protiv požarnog sistema u Narodnoj biblioteci Srbije od kojeg zavisi i odredjivanje datuma kada će ona ponovo biti otvorena za posetioce.

  „Nadam se da će izveštaj biti završen ovih dana, ali to ne mogu sa sigurnošću da kažem, jer to je stvar zvanične istrage. Ministarstvo i uprava biblioteke ne žele da prepuste ništa riziku i moramo da budemo sigurni da je protivpožarni sistem bezbedan“, kazao je Vukosavljević novinarima u Beogradu.

  On je naveo da je toksikološka analiza vazduha u Narodnoj biblioteci pokazala da je ta ustanova potpuno bezbedna za posetioce i zaposlene.

  Podsetio je da uz vаžeću člаnsku kаrtu i bez nаknаde, člаnovi Nаrodne bibilioteke mogu koristiti čitаonice i fondove Univerzitetske biblioteke „Svetozаr Mаrković“, Biblioteke grаdа Beogrаdа i Arhivа Jugoslаvije.

  Narodna biblioteka Srbije zatvorena je 24. avgusta kada su prilikom probe sitema za gašenje požara, nastradala dva radnika firme Empeks.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com