Gradovi

Vulin: Dopune zakona – poruka da nam je stalo

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je na kraju rasprave da su ta rešenja poruka tim osobama da je društvu stalo do njih

BEOGRAD – Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je na kraju rasprave da su ta rešenja poruka tim osobama da je društvu stalo do njih.

Skupština Srbije će od 13 sati nastaviti rad razmatrenjam oko 100 amandmana na predložene izmene zakona o kulturi i o obaveznom primerku publikacija.

Vulin se u izjavi novinarima zahvalio svim učesnicima na argumentovanoj raspravi, navodeći da je danas potvrđeno zašto je potrebno doneti predložene izmene.

Vulin je siguran u podršku svih poslanika predloženom zakonu, navodeći da će one poboljšati život osoba sa invaliditetom, koje će biti još važniji deo društva i koje će svakodnevne obaveže od usvajanja zakona daleko lakše obavljati.

Osobe sa invaliditetom će, prema njegovim rečima, moći da se potposuju pečatom u bilo kom organu, banci, pošti.

“Osobe sa invaliditetom ovim dobijaju zakonsko rešenje, ali i potvrdu da je ovom društvu stalo do njih, da su ravnopravni. Ovo je već treći zakon iz oblasti invalidskih prava koje se Minsitarstvo trudilo da donese u najkraćem roku” ,rekao je Vulin.

FOTO Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh