Gradovi

Vulin: Haški tribunal se još jednom osramotio

BEOGRAD – Haški tribunal je Srbiju zamenio sa nekom kolonijom ili je pogrešno pomislio da ima protektorat nad Srbijom, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, i dodao da se Haški tribunal još jednom osramotio.

Komentarišući ponašanje Haškog tribunala prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje radikala, Vulin je istakao da je Srbija suverena, samostalna i slobodna zamlja sa kojom niko tako ne može da razgovara i sa kojom niko tako ne može da se ponaša.

“Ono što smo gledali juče je bila velika sramota za Haški tribunal, za međunarodno pravo i takvim ponašanjem i pristupom prema suverenoj i slobodnoj zemlji se potvrđuje ono najgore što smo mislili o Haškom tribunalu” ,rekao je Vulin novinarima u parlamentu.

Dodao je da je Haški tribunal imao zadatak da pomiri narode na prostoru bivše Jugoslavije i kazni zločince, a da se sada kada mu se mandat privodi kraju ne može reći da je nekog pomirio, da je doveo do pravde i da je kaznio zločince, posebno one koji su zločine počinili nad Srbima.

“Haški tribunal se još jednom osramotio i nadam se da je svet mogao da vidi šta je Haški tribunal napravio od sebe i šta je uradio od nečega što je trebalo da bude institucija UN. Srbija nije protektorat i zato će se Srbija služiti svojim zakonima i voditi računa o svojim interesima, kada bude razmišljala o onome što se juče desilo”, napomenuo je Vulin.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh