• Regioni

  Vulin: Hrvatska odobrava paljenje srpske zastave

  BEOGRAD – Odbijanje zvaničnog Zagreba da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja srpske zastave u Kninu dokaz je da Hrvatska odobrava taj čin, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

  „Hrvatska država očigledno ne smatra da je paljenje srpske zastave veliki greh, pa ne razume zašto protest“, rekao je Vulin za list „Alo“.

  Hrvatska se, navodi on, verovatno vodi izjavom predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je operacija „Oluja“ „etički besprekorna“, bez obzira na to što je ubijeno ili nestalo 2.500 Srba, pa Hrvatima, zaključuje Vulin, paljenje zastave deluje kao logičan nastavak takve politike.

  Srpski ministar, u tom kontekstu, podseća da je jedan od govornika na proslavi proterivanja 250.000 Srba rekao: „Nismo završili posao do kraja“.

  Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je u petak uveče da je Hrvatska odbila da primi protestnu notu Srbije zbog paljenja srpske zastave na obeležavanju godišnjice „Oluje“ u Kninu, jer, kako je poručio, „inflacija nota stvara nered“.

  FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com