• Gradovi

  Vulin i Mali čistili sneg sa korisnicima socijalne pomoći

  Milenković: Želim da pomognem da grad bude čist

  BEOGRAD – Tokom noći u Beogradu je palo sedam santimetara snega, a ulice prvog priorteta su očišćenje i gradski prevoz funkcioniše bez problema, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

  On se jutros, sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, pridružio korisnicima socijalne pomoći Gradskog centra za socijalni rad, koji su se angažovali na čišćenju snega kod Vukovog spomenika.

  Prema rečima gradonacelnika, nema skraćenih linija gradskog prevoza, kao ni većih kvarova na vodovodnoj mreži, a Beogradske elektrane greju 24 sata.

  Plan nadležnih je, dodao je, da danas potpuno očiste ulice drugog prioriteta, jer se padavine ne očekuju.

  Mali se zahvalio svim radnicima javno-komunalnih preduzeća, koji su, kako je rekao, tri noći i dva dana radili na čišćenju snega u Beogradu.

  „Danas su nam se pridružili korisnici socijalne pomoći Gradskog centra za socijalni rad i ovo je sjajna prilika da se oni radno angažuju kako bi nam grad što pre bio čistiji od snega“, rekao je Mali novinarima.

  On je poručio da je Grad spreman za najavljenu ledenu kišu, i dodao da je već posuta određena količina natrijum-hlorida i kalcijum-hlorida.

  On je pozvao građane da budu oprezni, ali i da čiste ispred kuća i prodavnica, navodeći da inspekcije još danas neće kažnjavati, ali već od sutra hoće.

  „Nastavićemo da se borimo svim raspoloživim kapacitetima, svaki dan kada sneg bude padao“, dodao je Mali.

  Ministar Vulin je rekao da prema podacima iz novembra 123.525 radno sposobnih prima novčanu socijalnu pomoć i da je današnja akcija način da pokažu da socijalna pomoć nije zanimalje već „nesrecno životno stanje koje se može i mora promeniti, prvenstveno radom“.

  On je dodao da je još prošle godine potpisan sporazum o angažovanju tih ljudi, koji žele da rade i sposobni su za rad.

  „Ovo je prilika i dobar način da se oduže društvu i pokažu koliko im je stalo da radom promene svoj položaj“, rekao je Vulin.

  On je objasnio da javno-komunalna preduzeća uvek imaju otvorene konkurse, na kojima korisnici socijalne pomoći imaju prioritet i dodao da su svi koji su se danas angazovali dobili osiguranje i topli obrok.

  „Beograd je naša zajednička kuća i svako od nas ima obavezu, a i čast i privilegiju da pomogne sa pola sata, sat vremena svog života i svog radnog angažovanja da bi grad bolje, brže i uspešnije savlađivao ovakve elementarne nepogode“, rekao je Vulin.

  Upitan da li je današnja akcija i politička promocije, Vulin je rekao da bi voleo kada bi sve političke stranke sa svim članovima, ili makar samo njihovi funkcioneri, uradile nešto slično.

  „Neka svako uradi ovakvu političku promociju, ja sam siguran da će građani biti zadovoljni da ih vide na delu“, rekao je Vulin.

  Boža Milenković iz Padinske skele, jedan je od korisnika pomoći, koji se dobrovoljno prijavio za čišćenje snega, jer je želeo da pomogne da grad bude čist, pre svega zbog starijih sugrađana.

  Sa bolesnom suprugom i ćerkom od deset godina, živi od oko 13.000 dinara, nakon što je izgubio posao i izbegao sa Kosova, ipak ističe da „je patriota, i da se zato prijavio da pomogne“.

  Foto Tanjug, M. Đoković

  Preview

  CISCENJE SNEGA

  Slide

  CISCENJE SNEGA

  Slide

  VULIN I MALI

  Slide

  VULIN I MALI

  Slide

  SINISA MALI

  Slide

  VULIN I MALI

  Slide

  CISCENJE SNEGA

  Slide

  VULIN I MALI

  Slide

  CISCENJE SNEGA

  CISCENJE SNEGA

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com