Gradovi

Vulin: Izdata 121 licenca ustanovama socijalne zaštite

Vulin: 121 ustanova za sada licencirana

DIVČIBARE – U protekle dve godine za podizanje kvaliteta usluga socijalne zaštite, što je i uslov za dobijanje licence, uloženo je blizu 1,5 milijardi dinara, a izdata je 121 licenca pružaocima usluga, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je na otvaranju edukativnog seminara „Vodič do licence“ na Divčibarama rekao novinarima da su to ogromna sredstva i da nikada do sada ta količina novca nije bila uložena u socijalnu zaštitu, ali da se rezultati već sada mogu videti.

Navodeći da proces licenciranja prema zakonu treba da bude završen do kraja maja ove godine, on je istakao da je za sada licencirana 121 ustanova, od čega su tri državne i značajno veći broj onih koji su dobili licencu za pružanje usluga u zajednici.

„Licenciranje znači ujednačavanje kvaliteta usluga u svim našim institucijama i podizanje standarda na najviši mogući nivo, kako je predviđeno zakonom“, rekao je Vulin dodajući da je naš zakon veoma rigorozan i da traži kvalitet usluga koje su na nivou najrazvijenijih evropskih zemalja.

On je rekao da je siguran da to već u dobroj meri uspevaju da urade dodajući da Vlada Srbije i u godinama štednje nije štedela na socijalnoj zaštiti.

„Mi smo u podizanje kvaliteta naših usluga, dakle, u proces licenciranja uložili blizu 1,5 milijardi dinara“, rekao je Vulin dodajući da je siguran da posle licenciranja sistem socijalne zaštite više nikada neće moći da bude isti.

Prema njegovim rečima, kada se jednom podigne lestvica sistem nikada neće moći da bude loš.

Predsednik Udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite Vladica Stanojević rekao je da je cilj seminara da se unapredi unutrašnja organizacija ustanova i da bi se jačao materijalni položaj ustanova socijalne zaštite i unapredila međusobna saradnja.

„Mi iz ustanova socijalne zaštite smo stub te zaštite i naš glas treba da se čuje, a reč da se poštuje. Mi smo ti koji 24 sata dnevno brinemo o ljudima koji su od svih zaboravljeni i ostavljeni. Mi smo ti koji su svoj život posvetili ljudima kojima je pomoć najpotrebnija, porodica svima koji su od svojih porodica odbačeni“, naveo je Vulin.

Neke od tema dvodnevnog seminara su prezentacija osnova postupaka licenciranja organizacija, strukturalni i funkcionalni standardi, kao i izrada dokumentacije.

Skup organizuje Udruženje poslodavaca ustanova socijalne zaštite Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh