• Gradovi

  Vulin: Mnogi u Hrvatskoj nikad neće izlečiti mržnju prema Srbima

   

   

  Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je  da su hrvatski mediji, koji prema njegovoj oceni govore ono što Vlada Hrvatske ne sme glasno da kaže, napali Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića na dan osnivanja Nezavisne Države Hrvatske.

  „Napali su srpske lekare, ministre, vladu, vojsku. Očekivano, kao i negiranje zločina nad Srbima u zločinačkoj akciji ‘Oluja’ ili umanjivanje jasenovačkog genocida i pohvale ustašama“, rekao je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

  Vulin je kazao da u Srbiji „niko nije ni pomislio da napada Hrvatsku, kritikuje njene mere ili da pravi poredjenja sa Hrvatima“ o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova.

  „Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima, i sve što radite, a nije na štetu Srba, radite sebi i za sebe i puno sreće u tome. Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj nikada neće izlečiti komplekse koje imaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima“, naveo je Vulin.

  Dodao je da Hrvatskoj želi da se izbori s korona virusom i da ima što manje obolelih i mrtvih, ali i da „nauče da neće izbeći nijednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju“.

  Vulin je ocenio da se Srbija protiv korona virusa bori „brzo, uporno i organizovano, organizovanije od mnogih bogatijih zemalja“ i da to pokazuju „brojevi zaraženih i preminulih, paketi pomoći privredi i gradjanima i besprekorno funkcionisanje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske“.

  „Ako vladini mediji u Hrvatskoj nisu mogli da nadju neki bolji razlog od epidemije korona virusa da hvale (hrvatskog premijera Andreja) Plenkovića, a da napadaju Vučića, mogli su i ovaj da preskoče“, dodao je srpski ministar odbrane.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com