• Gradovi

  Вулин на годишњој анализи Копнене војске

  Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, присуствовали су анализи стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2018. годину, којом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, саопштило је Министарство одбране. Најодговорније старешине Војске Србије и Копнене војске анализирали су елементе стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2018. годину. Током анализе, сагледана су и достигнућа, проблеми и предложене су мере за унапређење стања.

  На данашњој анализи за најбољу јединицу Копнене војске у претходној години проглашен је 43. самоходни хаубичко-артиљеријски дивизион, за најбољу базу у Копненој зони безбедности проглашена је база „Врапце”, а најбоља чуварска служба Копнене војске у 2018. години била је чуварска служба војног објекта „Доњи Комрен”.

  Тим поводом, командант Копнене војске генерал Симовић уручио је прелазне заставице и плакете команданту 43. самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона потпуковнику Миодрагу Младеновићу, мајору Предрагу Милићевићу из Треће бригаде копнене војске, као и заставнику Љубиши Ђорђевићу из Мешовите артљеријске бригаде.

  У оквиру данашње анализе приказан је и тактичко-технички збор наоружања и опреме јединица Копнене војске. Анализи у нишком Дому Војске присуствовали су чланови проширеног Колегијума начелника Генералштаба, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com