• BG

  Vulin: Unapredjujemo kvalitet naoružanja, ali nećemo o tome u medijima

  Lider Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Kraljevu, povodom najave nabavke vazduhoplovnog naoružanja iz Belorusije, da svaka armija nastoji da unapredi svoje naoružanje, ali da se o tome ne priča u medijima. 

  „Svaka armija nastoji da unapredi kvalitet svog naoružanja, da bude jača, kvalitetnija i razvijenija. Ali, isto tako, nijedna armija o tome ne priča preko medija, tako da ni ja danas neću govoriti o tome. Kada, i ako se bude donela odluka da se nabave tačno odredjeni tipovi naoružanja, bićete obavešteni“, kazao je Vulin novinarima na aerodromu Ladjevci kod Kraljeva.Vulin je naveo da će pre nego što se takva odluka eventualno donese, biti konsultovani predstavnici struke, kao i da je u toku remont vojnih aviona dobijenih iz Rusije.

  Mediji u Srbiji preneli su prethofnih dana da Srbija planira da sklopi sporazum sa Belorusijom o nabavci polovnih aviona Mig-29 i raketnih sistema S-300 starije generacije, kao i da će ti borbeni sistemi biti remontovani i modernizovani.

  Ministar odbrane je danas uručio Orden zasluga za bezbednost i odbranu zemlje trećeg stepena 98. vazduhoplovnoj brigadi Vojske Srbije, na svečanosti koja je na aerodromu Ladjevci kod Kraljeva održana povodom desetogodišnjice formiranja te avijacijske jedinice.

  Vulin je kazao da je to jedno od najvećih i najvažnijih priznanja dodeljenih toj jedinici u njenoj bogatoj istoriji.

  „Srpska vojska je pronosila slavu svog oružja i svog imena, a suštinu naroda zbog koga postoji mogla je sabrati u jednoj jedinoj reči sloboda. Sloboda iznad svega, sloboda kao razlog postojanja“, rekao je Vulin na svečanosti.

  Na pitanje kakva je budućnost aerodroma u Ladjevcima, povodom najava da bi trebalo da postane vojno-civilni, Vulin je odgovorio da na tom pitanju i dalje radi radna grupa sastavljena od članova Ministarstva odbrane i Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu.

  „Mi radimo na tome da vidimo u kojoj meri možemo da ovom aerodromu udahnemo život, naravno vodeći računa o tome da je ovo na prvom mestu vojni aerodrom i, kao takav, mora da zadovolji sve potrebe za odbranu zemlje. Sve preko toga može da se uradi. Razgovaramo i nadam se da ćemo naći obostrano prihvatljivo rešenje i pomoći Kraljevu“, izjavio je Vulin.

  On je dodao da je država uvek spremna za ulaganje novca u infrastrukturne projekte, posebno iz oblasti saobraćaja, ali vodeći računa da je interes odbrane zemlje uvek važan.

  Svečanosti povodom desetogodišnjice formiranja 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predstavnici okruga, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i brojne zvanice.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com