Politika

Vulin: Nećemo u NATO, niti gej brakove

vulinFoto: Beta/Emil Vaš

U intervjuu radiju Sputnjik, Vulin je rekao da će Srbija uvek biti zahvalan Rusiji za veto u SB UN na Rezoluciju u Srebrenici.

Predsednik PS koji na izbore izlazi u koaliciji sa SNS očekuje apsoloutnu pobedu na izborima ali ne bez borbe i poziva građane da izađu na izbore jer im,kako kaže „ne odgovara mala izlaznost“.

Gde su te „kiparske milijarde“?

Komentarišući obeležavanje desetogodišnjice smrti Slobodana Miloševića i svoju posetu Miloševićevom grobu, on je potvrdio stav da je vreme da se laži o Miloševiću rasprše. „Da li se sećate ‘kiparskih milijardi’, na primer? Ceo svet je tražio te kiparske milijarde, a ispostavilo se da ih nema. Sećate se svih onih laži da je Milošević prodao Republiku Srpku, prodao Republiku Srpsku Krajinu, da je njegova politika bila ovakva. Nije, pokazalo se da ništa od toga nije istina,“ rekao je on.

„Mislim da smo nešto promenili na bolje i treba nam mandat da završimo započeto. Nije bilo masovnog otpuštanja, povećana je zaposlenost, uveden je obračunski listić nije bilo smanjenja socijalnih davanja, povećavamo porodiljski dodatak, kao i dodatak za decu sa invaliditetom“, rekao je on.

Vulin odbacuje optužbe da je PS stopirala predizbornu kampanju zbog vanredne situacije, ali da to stanje ipak koristi za promociju.

„Rad svakog političara je politička promocija i zato služe političke partije za koje se ljudi opredeljuju. Ipak, naglašavam da su poplave poslednja stvar na kojoj bi se neko promovisao, ali slobodno neka se naši politički protivnici promovišu tako što će napraviti po jedan nasip i ja ću im čestitati“, rekao je Vulin.

Na pitanje koliko se politika EU prema Srbiji promenila u odnosu na vreme Slobodana Miloševića, on je rekao da ima razlike, prvenstveno što sada Srbiju doživljavaju kao zemlju koja ima pravo na samostalni stav, a vlada se upravo tako i ponaša.

On napominje da se i Rusija promenila u odnosu na vreme Borisa Jeljcina kada je Srbiji uvela sankcije.

„Rusija ima svoje interese ali ono što razlikuje Rusiju od nekih drugih velikih sila jeste što ume i zbog tako male zemlje da nekad odustane od svojih interesa To što je Rusija stavila veto u Savetu bezbednosti nije nimalo jednostavno. Ne znam da li je to Rusija ikada uradila kada su u pitanju stvari iz evropske oblasti,“ zaključio je Vulin.

Na pitanje da li će naredna vlada potpisati sporazum o ruskom humanitarnom centru u Nišu i zašto ova nije, on je rekao da je to pre pitanje za ministra spoljnih poslova.

„Zaista ne mogu da ulazim u nešto što je tako daleko od mog resora, ali ako mene pitate, ja nemam nikakvu dilemu da se o tome i te kako razgovara. Čekamo s nestrpljenjem dolazak predsednika Vlade Ruske Federacije gospodina Medvedeva, i siguran sam da će to biti jedna od tema“, rekao je Vulin.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh