Novosti online

Вулин: Организације које помажу грађанима веома важне

СУБОТИЦА – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас организацију Коло српских сестара у Суботици и том приликом поручио да такве организације које помажу грађанима пуно значе друштву и држави.

„Ниједно министарство у свету није у стању само да покрије све социјалне услуге у заједници које су нам потребне. Коло српских сестара делује на територији целе Србије и читав један век пружа услуге у заједници”, истакао је Вулин.

Како каже, Коло српских сестара у Суботици посебну пажњу обраћа на наше најстарије који живе у селима око Суботице, где су услуге социјалне заштите тешко доступне.

Он је нагласио да без таквих организација министарство не би успело сваком од корисника да изађе у сусрет.

Вулин је рекао да је за старе добро да што дуже остане у свом дому, јер са одлазак у дом за старе отерећење за њихову породицу и много је скупље.

„Коло српских сестара је конкурисало за пружање услуга у заједници и испунило све услове и веома брзо ће добити одговарајућу лиценцу, али не само та организација, то се ради интензивно у Србији како када су у питању наше установе којих има 74 у државном власништву тако и када су у питању приватни домови за старе, дневни боравци, услуге у заједници, пружање помоћи најстаријима”, казао је министар, а пренео Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh