Gradovi

Vulin: Politika uslovljavanje ne vodi nigde

BEOGRAD – Ako je tačno da se na bilo koji način uslovaljava poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj onda do te posete ne treba ni da dođe, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Ako Hrvatska nekom može da kaže da prvo treba da reši ovo ili ono pitanje, onda bi Srbija trebalo da izađe i kaže da bi oni trebalo da prvo reše pitanje proteranih 150.000 Srba, njihove imovine“, rekao je Vulin za TV Pink, povodom pisanja medija da je uslov za dolazak Nikolića u Zagreb da Srbija reši bar jedno od otvorenih pitanja, kao što su nestali i povratak imovine.

Vulin je poručio da ako bi išli politikom uslovljavanja onda ta politika ne bi dovela ni do čega.

„Ako je ovo tačno, jer zvanično nismo dobili, to bi govorilo da odnos Hrvatske nije dobar i nije iskren. Ja ne želim da to bude istina“, rekao je Vulin, dodajući da se Srbija ponaša iskreno.

Srbiji je, kako je istakao, svakako stalo do dobosusedskih odnosa sa svima u regionu, pa i sa Hrvatskom, i to ne samo zato što smo susedi, već i zato što tamo žive Srbi i jer je dobro za čitav region da sve bude u najboljem redu.

Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh