Gradovi

Vulin ponovo izabran za predsednika Pokreta socijalista

BEOGRAD – Na trećem kongresu Pokreta socijalista, koji je odrzan danas u Centru „Sava“ pred 4.000 delegata, za predsednika partije ponovo je izabran Aleksandar Vulin.

Kongresu su prisustvovali predstavnici Evropske levice, delegacije Jedinstvene Rusije, Pravedne Rusije, Italijanske levice i Sirize.

Pozdravna pisma Pokretu socijalista uputila je Kubanska komunisticka partija i predsednik Pravedne Rusije Sergej Mironov, kao i novoizabrani predsednik Moldavije Igor Dodon, koji je porucio da se jugoistocna Evropa mora pretvoriti u zonu saradnje i razvoja i postati most između istoka i zapada, između Evropske unije i Ruske Federacije, saopštio je PS.

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang pročitao je pozdravno pismo Komunisticke partije Kine upućeno Pokretu Socijalista, u kom je naglasio želju da se nastavi produbljivanje odnosa između dve partije i kinesko-srpskog sveobuhvatnog strateskog partnerstva.

U ime Aleksandra Vucica i Srpske napredne stranke skupu se obratio potpredsednik Vlade i ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic i naglasio da je Pokret socijalista partner koji je lojalan Srbiji i koji stoji uz premijera Aleksandra Vucica kada se donose najteze odluke, navedeno je u saopštenju.

FOTO TANJUG / MILUTIN MARKOVIĆ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh