• Gradovi

  Vulin: Srbija ne sme da zaboravi Milicu Rakić

   

  Vulin: Srbija ne sme da zaboravi Milicu Rakić

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ne sme da zaboravi Milicu Rakić i svu decu koja su stradala u NATO bombardovanju i tokom 20 veka, a koja nisu dočekala da prestanu da budu deca.

  „Milica Rakić je simbol stradanja našeg naroda, ne samo simbol stradanja našeg naroda tokom NATO agresije, već simbol stradanja našeg naroda u čitavom 20. veku i svih onih znanih i neznanih žrtava našeg naroda i sve one dece koja nisu odrasla da prestanu da budu deca“, izjavio je ministar Vulin na otvaranju obnovljenog parka „Mala Milica Rakić“ u Batajnici koji je obnovilo Ministarstvo odbrane.

  Prema rečima ministra odbrane, Milica Rakić bi danas imala 21 godinu, bila bi velika i odrasla, zaljubila bi se, završila školu, išla na fakultet.

  „Milica Rakić i sva ona deca koja nisu dočekala da prestanu da budu deca nas upozoravaju i opominju da ne smemo da ih zaboravimo“, rekao je Vulin, navodeći da ne smeju da se zaborave ni Bojana Tošović, dvogodišnji Danilo Cokić ubijen u naručju trudne majke.

  On je kazao da ne sme da se zaboravi ni jedna žrtva svih ratova 20. veka, ni NATO agresije ni Prvog ni Drugog svetskog rata.

  Srbija će, kako je naveo, pamtiti Milicu i svako nastradalo dete i činiti sve da bude mesto u kome vredi živeti, u kome se vredi roditi.

  „Naša armija je garant da ćemo biti slobodni, da ćemo biti sigurni. Naša armija, moćna, organizovana, zadovoljna, uvek će biti sposobna da odvrati svakog agresora od nas i da se smrt Milice Rakić više nikada ne desi. Naša armija će uvek biti sposobna da obezbedi i sačuva naš narod, naš način života i pravo na našu uspomenu“, naglasio je Vučić.

  Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da više od svih reči kako park danas izgleda govore osmesi naših najmladjih sugradjana.

  „Ovaj park je pun simbolike i treba da bude simbol pobede nad razaranjem i ubijanjem. Mi treba da se potrudimo da budućim generacijama koje se ovde veselo igraju omogućimo takav život da više nikada ne dođemo u situaciju da životima plaćamo borbu za našu nezavisnost i samostalnost“, istakao je on.

  Park se prostire na 1.000 kvadratnih metara, a u obnovu je uloženo 630.000 dinara. U parku su popravljene i obnovljene klackalice, ljuljaške, klupe i ostala oprema namenjena deci.

  Za realizaciju projekta bila je zadužena Uprava za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse na čelu sa potpukovnikom Slobodanom Starčevićem, a za izvodjenje radova bili su zaduženi Vojnogradjevinska ustanova Beograd u saradnji sa Vojnogradjevinskim centrom Beograd.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com