Gradovi

Vulin: Srbija ne ulazi u vojne saveze

Politika vlade Aleksandra Vučića je da Srbija ne ulazi u bilo kakve vojne saveze, ona je vojno neutralna i nastaviće tako da se ponaša, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

ADAŠEVCI – Politika vlade Aleksandra Vučića je da Srbija ne ulazi u bilo kakve vojne saveze, ona je vojno neutralna i nastaviće tako da se ponaša, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, zajedno sa delegacijom NATO, predvođenih potpredsednikom Parlamentarne skupštine NATO Tomasom Majklom Džoplingom, obišao Privremeni prihvatni centar u Adaševcima i tom prilikom istakao da će Srbija sarađivati sa svima koji mogu da pomognu da bude bezbednija i sigurnija, a da neće postajati deo nijednog vojnog saveza.

„To je naša politika, ona se neće menjati, a oni koji nisu u stanju izborima da pronađu baš nijednu drugu ideju, evo neka se bave time, samo, posao im je uzaludan, kucaju na otvorena vrata, Srbija svoju politiku ne menja“, naglasio je Vulin, koji je i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

Dodao je da u našoj zemlji kada je izborna kampanja i onda kada „nemate drugu politiku, onda nađete nešto što bi moglo da zameni to što nemate program, što nemate ideju o ekonomiji, ili rezultate kojima biste se pohvalili“.

Podvukao je da je Srbija vojno neutralna zemlja, kao i da je njena politika potpuno ista pre, za vreme i posle izbora.

„Politika ove vlade Aleksandra Vučića je da Srbija ne ulazi u bilo kakve vojne saveze, ona je vojno neutralna i nastaviće tako da se ponaša“, izričit je Vulin.

Potpredsednik Parlamentarne skupštine NATO Tomas Majkl Džopling rekao je da veoma dobro razume da srpski narod i vlada ne želi da postane deo NATO pakta, ali je naglasio da u tom paktu postoje „nevojne“ operacije i procedure.

„Želim da kažem da imamo neke nevojne službe. Policija, vatrogasci, hitna pomoć. To su službe koje nemaju veze s vojskom. Na primer, vi sada imate veoma velikih problema sa poplavama. Ako želite, možete tražiti pomoć NATO, to je potpuno nevezano za vojne poslove“, rekao je Džopling.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh