Gradovi

Vulin: Trenutno nisu potrebni dodatni kapaciteti za migrante

Srbija ima svoje smeštajne kapacitete za migrante i ukoliko je u tranzitnom smislu potrebno naša zemlja će obezbediti više prostora, ali to nisu trajni prihvatni kapaciteti, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

KRALJEVO – Srbija ima svoje smeštajne kapacitete za migrante i ukoliko je u tranzitnom smislu potrebno naša zemlja će obezbediti više prostora, ali to nisu trajni prihvatni kapaciteti, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je novinarima u Kraljevu rekao da trenutno naša zemlja ima 6.000 mesta na raspolaganju i da više za sada jednostavno nije potrebno.

„To nisu koletivni centri. Nešto smo gradili za izbegle, nešto za interno raseljene. Ovo su u pitanju tranzitni centri, gde se migranti iz ratom zahvaćenih područja mogu zadržati određeni vremenski period, a naš najveći prihvatni kapacitet je u Preševu“, rekao je Vulin.

Što se novca tiče, rekao je da Srbija uživa veliku podršku Evropske komisije i međunarodnih donatora, tako da njen budžet nije bio opterećen tim troškovima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh