Gradovi

Vulin: U Srbiji trenutno 500 migranata

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je pravo pitanje da li će velike sile, EU i oni koji se sastaju u Londonu formulisati jedinstvenu politku ili ne prema migracionoj krizi.

Vulin je za TV Pink rekao da je u Srbiji trenutno 500 migranata, a da se očekuje da ih danas bude i do 1.000.

„Srbija nije nikom ništa nudila, niti predlagala, ona je rekla – branimo sebe, svoju teritoriju i svoje stanovništvo, ali istovremeno i ljudsko pravo tih ljudi“, rekao je Vulin, dodajući da je Srbija svojom politikom zaslužila da je pozovu u London, na konferenciju posvećenu Siriji i migrantskoj krizi.

Upitan za premijerovu poruku da Srbija neće biti“ parking za izbeglice“, Vulin je rekao da to nije poruka za naše građane, već za međunarodnu zajednicu.

„To je stav Srbije, dogovorite se i Srbija će kao ravnopravni partner učestvovati u tom vašem dogovoru. Nećete da se dogovorite? I to je u redu, Srbija će nastaviti da se ponaša na isti način, ako hoćete da zatvorite granice, Srbija će kontrolisati svoje granice, ako hoćete protok Srbija će organizovati najbolji protok…“, rekao je Vulin, koji je i šef Radne grupe za rešavanje migracione krize.

Vulin je rekao i da su mediji u Srbiji slobodni, da u njima govori ko šta hoće, a da je dokaz za to i da on svakodnevno trpi uvrede, ismevanja, ali i pretnje smrću na društvenim mrežama.

„Mediji su potpuno slobodni, toliko da se govore vrlo česte neistine. Iz dana u dan se objavljuje da će porodiljama biti smanjene naknade, svaki dan šaljem demanti, ali nijedan nije bio objavljen. Svaku kritiku prihvatam, ali nismo smanjili naknade porodiljama, već ćemo ih povećati zakonom koji će biti donet posle izbora“, rekao je Vulin.

Vulin je najavio i tužbu protiv poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića zbog izjave da vlast priprema krađu izbora preko vreća sa glasovima sa Kosova i Metohije, dodajući da to nije lično.

„Ne možete da tako kažete nešto za moju državu. Hoću da moja država bude zaštićena, hoću da se na sudu dokaže da moja država sprovodi fer izbore“, rekao je Vulin.

Vulin je dodao i da će vanredni parlamentarni izbori biti sprovedeni na Kosovu i Metohiji bez svake sumnje, ali da takvi stavovi i laži tome ne pomažu.

Na pitanje o SPS, Vulin je rekao da je politika SNS jasna, da je bila veran partner i kada joj niko nije trebao za vladu pozvala je socijaliste da u njoj učestvuju.

Vulin je dodao da SPS možda nekad ne na vrlo jasan način formuliše svoju poziciju, pa dopušta funkcionerima da napadaju koalicione partnere, da kritikuju SNS.

Komentarišući autorski tekst lidera SPS Ivice Dačića u „Politici“, Vulin je rekao da je dobro da se seti i da glasno kaže da su najveće afere protiv njegove stranke i njega smišljane u vreme vlasti Borisa Tadića i Pajtićevog DS.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh