• BG

  Vulin: Uhapšeno osmoro stranih državljana, pokušali da snimaju i udju u vojne objekte

   

   

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije uhapsili osmoro stranih državljana koji su pokušali neovlašćeno da snimaju ili udju u vojne objekte.

  Vulin je tim povodom ocenio da „tako veliki broj stranih državljana i tako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen“.

  „Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih dogadjaja, i kada budemo doneli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost“, kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

  On je dodao da gradjani mogu da budu mirni i pouzdani u Vojsku Srbije jer su kako je naveo, „svi nadležni organi veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata i svakog našeg gradjanina“.

  „Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava“, kazao je ministar.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je dobio neke informacije o hapšenju američkih državljana u Srbiji ali je i dodao da ne smatra da je to „nešto posebno opasno“.

  „Ne mislim da je to nešto posebno opasno, bilo je tu i državljana nekih drugih zemalja ali da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj službe bezbednosti“, kazao je predsednik Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com