Gradovi

Vulin: Veselinović vređa državu i daje argumente Prištini

BEOGRAD – Tvrdnjama da su pokradeni izbori na Kosovu i Metohiji narodni poslanik Janko Veselinović uvredio je sopstvenu državu i dao argumente Prištini da se predstojeći izbori za skupštinu Srbije ne održe u južnoj srpskoj pokrajini, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin ističe da na svakodnevne uvrede, podmetanja i laži, kao i na medijski linč kroz koji prolazi svakog dana, nije reagovao.

On navodi da nije reagovao ni mržnju i pretnje smrću njemu i njegovoj porodici, jer je sve to, kako kaže, nažalost deo života javne ličnosti koja se bavi politikom u Srbiji, i sa tim mora da se živi.

„Ali, kada se neko usudi da sa pozicije narodnog poslanika vređa svoju državu, Srbe na KiM, da ugrožava poziciju svoje države u južnoj pokrajini, onda nemam izbora već da reagujem“, rekao je Vulin za Tanjugu.

Vulin je podsetio da je poslanik Veselinović izjavio da je država Srbija krala glasove na Kosovu i Metohiji i to upravo u trenutku kada se pregovara sa međunarodnom zajednicom da u skladu sa Rezolucijom 1244 ponovo organizujemo parlamentarne izbore na prostoru južne pokrajine.

„U tom trenutku jedan narodni poslanik, koji je izabran upravo demokratskom procedurom i glasovima sa KiM, daje argument Prištini zašo ne bi trebalo organizovati srpske, republičke, parlamentarne izbore na nedeljivom prostoru naše teritorije na Kosovu i Metohiji“, naglasio je on.

Vulin je istakao da je to uvreda za državu Srbiju, ali i za OEBS, koji je bio organizator izbora na Kosovu i Metohiji, a koji je zrazio ne samo svoju podršku glasanju, već i rekao da su bili regularni i uspešni.

Takođe, prema njegovim rečima, ovo je uvrda za Srbe na Kosovu i Metohiji koji na ovaj način izgledaju kao ljudi koji nemaju pravo na svoj glas ili političku volju, a hiljadu puta su je potvrdili i pokazali.

Veselinović će, kako je naglasio Vulin, na sudu imati priliku da dokaže i kaže sve što misli da zna, da pokaže sve te vreće i glasove.

„Samo se nadam da će sudski postupak biti brz, što brži, kako ne bismo dali argumente Prištini da otežava našoj vladi i Srbima na Kosovu poziciju kada je reč o predstojećim izborima“, zaključio je Vulin.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh