• Gradovi

  Vulin: Vojna neutralnost moguća samo uz jaku i moćnu vojsku

   

   

  Ministar odbrane Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je politika vojne neutralnosti Srbije moguća samo uz jaku i moćnu vojsku, a da je vrhovni interes zemlje stabilnost i mir u regionu.

  „Mi smo vojno neutralna zemlja. To je naša politika od koje nećemo odstupati. Ali da bi ona bila prihvaćena i delotvorna, vi morate imati moćnu vojsku koja je u stanju da sačuva vojnu neutralnost. Srbija je vojno neutralna, ali vrlo osposobljena da brani svoje interese i gradjane“, kazao je Vulin za televiziju Pink.

  On je istakao i da svaki gradjanin Srbije može da bude siguran da je zemlja stabilna, čuvana i branjena, kao i da je niko ne može ugroziti nekažnjeno.

  Navodeći da je cilj da srpski vojnik bude zadovoljan, Vulin je ponovio da će svi pripadnici bezbednosnog sektora do kraja godine dobiti 10.000 dinara bonusa, kao povišicu plata pripadnicima vojske od 10 odsto od januara iduće godine.

  „Naš cilj je da vojnik bude zadovoljan, jer vojnik je posvećen, voli svoj posao, svoju zemlju, svoj narod. Radi mnogo, vrlo retko se njegov radni dan završi sa osam sati, skoro nikada, uvek ima još neku dužnost. Srbija voli svoju vojsku, hajde da pokažemo da je i poštujemo“, rekao je Vulin i dodao da se posle mnogo godina vodi računa i o stambenom pitanju pripadnika vojske

  Dodao je da je do sada na konkursu za prijem profesionalnih vojnika primljeno oko 1.700 ljudi, da ima više od 200 otvorenih radnih mesta, kao i da se prijem novih pripadnika nastavlja.

   

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Dr Miggyy

   3. децембра 2017. at 18:42

   Ko se sve bavi vojskom? On misli da sa bonusom (milostinjom)od 10.000 dinara će kupiti naklonost vojske. Ona je neutralna prema njemu. Ne daj bože neko da nas napadne, od odbrane, koju zamišlja ministar vojni, može da se slika. Pored onolikog kupljenog naoružanja, avione i helihoptere, u neku ruku, bar smo zavisni od tržišta. Obezbedili smo ili ćemo obezbediti, a da li imamo mesta za smeštaj i za poletanje tolikih aviona, helihoptera i raketa?

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com