• Gradovi

  Vulin: Za Srbiju jedino bitan dogovor iz Brisela

  Odluka Ustavnog suda Kosova da nema smetnji za osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) korak je u dobrom pravcu, ali za Srbiju jedino je bitno ono što je dogovoreno u Briselu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

  ALEKSINAC – Odluka Ustavnog suda Kosova da nema smetnji za osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) korak je u dobrom pravcu, ali za Srbiju jedino je bitno ono što je dogovoreno u Briselu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

  On je, odgovarajući na pitanje novinara na uručenju odobrenih subvencija za samozapošljavanje u Aleksincu, istakao da je za Vladu Srbije nepromenjivo ono što je pod pokroviteljstvom Evropske komisije ispregovarano u Briselu.

  „I nikakav Ustavni sud, sud bilo koji ili bilo koja druga politička ili pravna volja ne mogu da promene ono što je dogovoreno u Briselu. Ukoliko je Prištini bilo potrebno opravdanje da zbog svojih unutrašnjo- političkih razloga ima ovu odluku- odlično. Ali, što se nas tiče, pregovori su završeni u Briselu“, istakao je Vulin.

  Prema njegovom mišljenju, Zajednica srpskih opština je suština Briselskog sporazuma i bez punog sprovođenja svega što je dogovoreno kada je ZSO u pitanju, ne može se očekivati da će stanje na KiM ikada biti bolje.

  „Ovo je korak u dobrom pravcu, ali je za nas jedino bitno ono što je dogovoreno u Briselu“, naglasiao je Vulin.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com