• Hronika

  Z. Veselinović neće naknadu štete zbog neosnovanog pritvora

  BEOGRADA – Biznismen Zvonko Veselinović iz Zvečana, koji je zimus pravosnažno oslobođen optužbi, odlučio je da ne traži naknadu štete od države zbog godinu dana neosnovanog pritvora, rečeno je danas Tanjugu u advokatskoj kancelariji, koja ga je zastupala pred sudom.

  Naime, iako bi imao pravo na milionsku odštetu zbog neosnovanog lišenja slobode, i pritvora u kojem je proveo godinu i četiri dana, Veselinović ne želi da od države potražuje novac, jer smatra da su razlozi za njegovo hapšenje u decembru 2011. godine bili politički, rekao je jedan od njegovih advokata Mladen Magdelinić Tanjugu.

  Od tada se politička klima promenila i on ne želi da državu tuži, precizirao je advokat.

  Apelacioni sud u Beogradu u martu je pravosnažno oslobodio Veselinovića optužbi, jer nije dokazano da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, čime je potvrdio prvostepenu presudu Specijalnog suda.

  Veselinović je 20. decembra 2011. uhapšen na Kopaoniku, i u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu je bio do 24. decembra 2012. godine.

  Široj javnosti je postao poznat nakon što je nekoliko meseci pred hapšenje odbijao da ukloni barikade koje su Srbi na severu Kosova postavili kako bi se zaštitili od specijalnih jedinica Kosovske policije ROSU.

  Foto Tanjug/ D. Peternek, arhiva

  novostidana.rs

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com