• Analize I Kolumne

  Za dobro bezbednosti Srbije ( a protiv smene ministra odbrane)

  330c0498a2.jpeg
  Posle naporne radne nedelje, retkima koji u Srbiji još rade, vikend je pravo vreme da napune baterije i krenu u nove radne pobede, jer kako premijer reče: “ samo čudo može da zaustavi privredni rast Srbije“.

  Premijeru, naravno verujem, mada sam u prvi mah pomislio da je dotični novinar bio mortus pijan kada je mogao da napiše da je naš premijer nešto ovako rekao. Umirilo me tek kada sam to čuo iz njegovih usta. (http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=200014)

  Kako ne bih razočarao prvog medju nama, koji ionako radi 48 sati dnevno, želeo sam da ovaj vikend odmorim, a zatim udarnički nastavim od ponedeljka, za dobro privrede Srbije (i bankovnog računa moga gazde). Ali, poče da me grize savest…pa zar dva dana da lenstvujem.

  Ne…i jedan je previše, ali spustiću roletne da me zavidljive komšije ne bi videle i o tome odmah obavestile novoformiranu “ Državnu komisiju za prevaspitavanje svih koji rade manje od 30 sati dnevno“.

  vusic-gasic-f.jpg

  I taman kada sam napravio plan o jednodnevnom opuštenom antidržavnom ponašanju, pročitao sam nešto strašno…ON je izjavio: “ Gašić od ponedeljka više neće biti ministar „. Opet nisam verovao svojim ušima. Morao sam da proverim, i na žalost, ova vest je bila tačna. (http://www.tanjug.rs/multimedia.aspx?izb=v&GalID=200031&vs=1&page=2)

  U trenutku činilo mi se da se sve ruši oko mene. Da nestaje onaj spokojan i bezbrižan život u kome znamo da smo bezbedni jer najsposobniji brine o našoj odbrani, o slobodarskom plavom nebu, zapuštenim njivama i zakatančenim fabrikama. Na kraj pameti nije mi više bilo razmišljanje o nekakvom odmoru, samo me je obizimala misao kako da sprečim realizaciju jedne takve odluke.

  Znam biće teško…Znam da je premijer čovek od reči. Kad nešto kaže, može se okrenuti ceo svet naglavačke, može Srbija da zaustavi privredni rast (…ah izvinite to je nemoguće ), ali ON će dato obećanje ispuniti.

  Gašić

  Šta da radim … ima li iko ideju … ima li neko predlog za spas odbrane Srbije i ostanak Gašića na mestu ministra…Jer sve drugo je pogubno po srpsku odbranu. I tada mi sine ideja koja će omekšati premijerovo srce, koja će zaustaviti smenu nedužnog, dobroćudnog ministra, koji neopravdano treba da bude kažnjen samo zato jer je želeo da bude prirodan i da se približi novinarima (tačnije novinarkama), onako ljudski, kao čovek.

  Moj plan je: otići ću sutra ispred Vlade, kleknuću i ostaću tako klečeći sve dok ne smekšam premijerovo srce. Nadam se da će mi se i svi drugi dobronamerni ljudi, kojima je odbrana Srbije na srcu, za njeno dobro pridružiti u klečanju.

   

  Milutin Simic

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com