• Saobraćaj

  Za godinu dana u Srbiji 300.000 prekršajnih prijava zbog prekoračenja brzine

  Direktor Policije Vladimir Rebić je danas izjavio da je Saobraćajna policija 2016. godine podnela 300.000 prekršajnih prijava protiv vozača zbog prekoračenja brzine što čini gotovo jednu trećinu svih saobraćajnih prekršaja otkrivenih u Srbiji.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je Rebić na medjunarodnom Simpozijumu o unapredjenju policijskih poslova bezbednosti saobraćaja u Subotici, na kojem učestvuju predstavnici saobraćajnih policija 14 država, kazao da je u Srbiji neprilagodjena i nedozvoljena brzina uzrok oko 50 odsto saobraćajnih udesa s najtežim posledicama.

  Govoreći o merama koje je Uprava saobraćajne policije preduzela rad smanjenja broja žrtava u saobraćaju, Rebić je naveo angažovanje i nabavku većeg broja kvalitetno opremljenih „presretača“ i radara, i uspostavljanje sistema merenja srednje brzine na auto-putu koji se koristi od septembra ove godine.

  „Uvodjenjem tih mera, Ministarstvo prevenstveno želi da deluje preventivno, da utiče na svest vozača i da ih ubedi da postoji velika verovatnoća da će biti sankcionisani ukoliko ne poštuju propise“, rekao je direktor Policije.

  Rebić je dodao da oni mladi vozači koji su u okviru saradnje Ministarstva i Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) imali dodatnu obuku za bezbednu vožnju, nisu učestvovali u saobraćajnim nezgodama sa smrtnim posledicama, i da su u manjem procentu bili počinioci prekršaja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com