Novosti online

За набавку лампи, спреја и кутија 53,5 милиона динара

Републичка изборна комисија вечерас је усвојила одлуку о покретању поступка јавних набавки за УВ лампе, флашице спреја и гласачке кутије за предстојеће изборе 24. априла, а процењена вредност је 53,5 милиона динара, без ПДВ.

Процењена вредност јавних набавки за УВ лампе је 5,5 милиона динара, а за флашице спреја 45 милиона динара.

Процењена вредност јавних набавки за испоруку гласачких кутија је три милиона динара.

РИК је донео и упутство за спровођење гласања на изборима за народне посланике на територији Косова и Метохије, као неотуђивом делу Србије, у ситуацији где без сарадње са Мисијом ОЕБС није могуће гарантовати безбедно спровођење избора на КиМ.

РИК је усвојио и одлуку о накнадама и другим трошковима, по којој председник, заменик председника, чланови и заменици чланова РИК-а у сталном саставу, секретар и заменик секретара РИК, за ангажовање имају надокнаду од 75.000 динара месечно, од дана расписивања избора, односно 4. марта, до окончања свих изборних радњи.

Председник и секретар РИК и њихови заменици имају за 30 одсто вишу накнаду.

Члановима и заменицима чланова у проширеном саставу припада накнада која не може бити већа од 75.000 динара месечно и она ће бити исплаћена по окончању изборних радњи.

Накнада трошкова се, утврђено је, остварује у складу са уредбама и исплаћује на основу евиденције о присутности.

Иначе, запосленима у служби и другим лицима ангажованим за потребе РИК-а припада накнада чију висину утврђује секретар РИК-а.

Такође, РИК је усвојила је и правила о раду бирачких одбора за координирано спровођење избора за посланике и избора за одборнике скупштина општина и јединица локалних самоуправа, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh