• Gradovi

  Za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi 2018. dnevno stiže do 300.000 koverata

  Gradjani dnevno šalju od 200.000 do 300.000 koverata za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2018“ a do kraja se očekuje oko 10 miliona pošiljki, rekao je danas direktor usluga Pošta Srbije Goran Djerić.

  On je novinarima u Glavnom poštanskom centru za distribuciju u Zemunu rekao da je do sada pristiglo 3.320.000 koverti sa fisklanim računima ili potvrdama o plaćanjima karticama (slipovima), koje se evidentiraju, pakuju u džakove, obezbedjuju sigurnosnim zatvornicama i obeležavaju bar kodom.

  „Gradjanima je za slanje pošiljki na raspolaganju 1.500 ekspozitura i 2.000 poštanskih sandučića, a poštanski centar, gde se pakuju pristigle pošiljke je, pored fizičko-tehničkog obezbedjenja, pokriven sa 200 kamera“, rekao je Djerić.

  Prošle godine je, prema njegovim rečima, za istu nagradnu igru pristiglo 8,5 miliona koverata, a ove godine je veći nagradni fond, pa se očekuje i više koverata sa fiskalnim računima.

  Predstavnik Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja zajedno sa Vladom Srbije organizuje nagradnu igru, Ivan Radak, rekao je da je do sada kol centar zvalo 860 gradjana, a da su njihova najčešća pitanja, kako prepoznati ispravan račun i kako adresirati koverat.

  On je rekao da na prednjoj strani koverta, koji može biti i lično napravljen, a stizali su i u omotima od čokolade od 300 grama, treba upisati „Uzmi račun i pobedi 2018“ a na poledjini ime i adresu iz ličnog dokumenta i kontakt telefon.

  „Ključni cilj nagrade igre je podizanje svesti gradjana da je uzimanje fiskalnog računa važno za suzbijanje sive ekonomije“, rekao je Radak.

  Prošle godine je, prema njegovim rečima, posle nagradne igre povećana evidencija prometa preko fiskalnih kasa za 7,64 odsto, a kod malih firmi, gde je najveća utaja prometa, za 33 odsto.

  Rezultat toga je, kako je rekao, bio da su povećani poreski prihodi za 73 miliona evra.

  Dodao je da je prošle godine 37 odsto gradjana učestvovalo u nagradnoj igri, a da je fond za četiri martovska izvlačenja ove godine 117 miliona dinara i obuhvata pet stanova u Beogradu i Novom Sadu, 50 automobila i 80 vaučera za robne nagrade u vrednosti od 500 do 1.000 evra.

  Ovogodišnja nagradna igra se završava posle četiri izvlačenja u martu i četiri u aprilu, a koverte treba da stignu u poštu do 27. aprila.

  Nagradni fond će, prema rečima Radaka, u aprilu biti dodatno povećan u odnosu na mart.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com