Novosti online

За покушај убиства српског младића Албанцу 5 месеци затвора

ПРИШТИНА – Косовском Алабнцу А.А. из села Баланце у општини Клокот, који је 5. септембра 2015. ножем избо Милоша Стевића из Клокота, изречена је казна затвора од пет месеци.

Незадовољни одлуком основног суда, Стевићи су уложили жалбу преноси РТК 2.

Двадесетрогодишњи Милош Стевић се опоравља након повреде која му је пре шест месеци нанета ножем у пределу стомака. Његово здравствено стање је стабилно, али опоравак није био лак.

„Имам болове, јављају се често, поготово на промене времена су болови јачи. Био сам једном на контроли, после тога нисам, лекари су ми рекли да је све у реду и да идем у бању”, каже Милош.

Претрпљени страх не може ништа да надокнади, истиче мајка повређеног Милоша. „Велики стрес кад сам чула да ми је син убоден.Кад смо стигли у Грачаницу, нисмо могли да га видимо, био је у шок соби,то је тешко. Доктор нам је затим рекао да су они урадили шта је било до њих и да не знају шта ће даље да буде”, прича мајка Снежана.

Милошев случај је на почетку окарактерисан као „покушај убиства”, али је одлуком судије промењен у „наношење тешке телесне повреде”, што је Стевиће разљутило.

„Пресуда пет месеци за покушај убиства, то нема нигде на свету, поготово што је он признао да је ишао с намером да убије, малтене само што није рекао да убије Србина. То је и судија чуо, сви су то чули, а након тога је осуђен на пет месеци или 1250 евра новчане казне. Да је било више убода ,онда би то био покушај убиства, један убод се третира као тешка телесна повреда”, наводи Милошев отац прича Срђан.

Породица Стевић ,као оштећена страна у овом поступку, прошле недеље је уложила жалбу Апелационом суду на пресуду Основног суда у Гњилану, са огранком у Витини. Милошев адвокат је у телефонској изјави за РТК2 нагласио да очекују брзо разматрање уложене жалбе.

„Моје мишљење као адвоката у овом случају је да је пресуда основног суда у Витини, односно изречена казна за то дело блага јер је етнички мотивисана, с обзиром да је жртва припадник српске националности,„сматра адвокат Василије Арсић.

Стевићи кажу да су преживели тешке дане, без ичије помоћи. Напомињу да су Милоша у болници посетили политички представници, али се након тога нико није оглашавао.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh