• Gradovi

  За половни „југо” у САД траже 9.000 долара

  Протеклих дана пажњу на интернету привукао је оглас за продају „jуга” који је гаражиран од 1988. године, са пређених свега 700 километара. Оглас је био интересантан, пре свега због цене од 9.000 долара и чињенице да се продаје у САД.

  Како је писало у огласу, власник га је купио, јер је био уникатан и практичан. С „југом” је превалио свега 700 километара, па је аутомобил, иако је стар, у изузетном стању.

  Власник за „југа” тражи 9.000 долара и, уз њега, поклања још један, за делове. Током писања овог текста оглас је повучен са сајта, а ми смо остали без одговора да ли је аутомобил продат или се продавац предомислио и одустао од продаје.

  Популаран Заставин аутомобил „jуго”, чија је производња престала 1998. године, извожен је и у Америку у периоду од 1985. до 1992. године. Американцима је продато укупно 141.651 аутомобила, а половни примерци могу се чак и данас наћи у њиховим огласима за продају аутомобила.

  Извоз „jуга” у САД почео је 1985. године. Рекламиран је као најјефтинији аутомобил, са ценом од свега 3.990 долара. Међутим, иако је цена била веома повољна и примамљива, лоша репутација аутомобила због квалитета који није задовољавао њихове стандарде, утицала је и на слабу продају.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com