• Novosti online

  Za sve privedene zbog nasilja u Sobranju Makedonije Tužilaštvo traži pritvor

   

   

  Tužilaštvo Makedonije je danas zatražilo pritvor svih 36 osoba, medju kojima su i nekoliko poslanika opozicionog VMRO DPMNE i bivši ministar unutrašnjih poslova, koji su privedeni pod sumnjom da su ugrozili ustavni poredak učestvovanjem u nasilju u Sobranju Makedonije 27. aprila, javila je agencija Makfaks.

  Protiv svih njih Tužilaštvo za organizovani kriminal je, kako je ranije saopšilo, pokrenulo istragu zbog sumnje da su učestvanjem u nasilju u parlamentu počinili krivično delo „terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti“, za koje je predvidjena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

  U veti s namerom suda da odredi pritvor poslanicima VMRO DPMNE Krstu Mukovskom, Žakilni Peševskoj i Ljubenu Arnaudovu, prethodno će morati da zatraži od Sobranja ukidanje poslaničkog imuniteta.

  Ispred Krivičnog suda Skoplje 1, grupa pristalica opozicione VMRO DPMNE donedavnog premijera Nikole Gruevskog je oko 14.00 sati protestovala zbog hapšenja poslanika i stranačkih funkcionera. Oko suda je primetno pojačano prisustvo policijskih specijalaca.

  Oko sudskog kompleksa u Skoplju, gde su jutros osumnjičeni privedeni na ispitivanje, nalaze se jake policijske snage, a opoziciona VMRO DPMNE je najavila i druge proteste.

  Krajem aprila je više od 100 osoba, medju kojima vodeći ljudi tadašnjih opozicionih stranaka SDSM, DUI i Alijansa za Albance povredjeno kada su pristalice tada vladajuće VMRO DPMNE, uz pomoć poslanika te stranke, upale u Sobranje pošto je parlamentarna većina posle višednevnog ometanja izabrala poslanika DUI Talata Džaferija za predsednika parlamenta.

  BETA

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com