• Ekonomija

  Za Telekom popravljene ponude, na analizi Lazara

  rasim ljajić, rasim ljajicFoto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, izjavio je da će Vlada Srbije nakon toga doneti konačnu odluku.

  Ljajić je potvrdio da je Komisija Vlade za prodaju Telekoma juče dobila revidirane ponude svih šest ponuđača za kupovinu tog preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

  „Vladina komisija je pre toga, na sednici održanoj prošle nedelje, zatražila revidirane (poboljšane) ponude za kupovinu Telekoma, koje sadrže svu neophodnu dokumentaciju za obezbeđivanje ove transakcije, a s ciljem pojačavanja konkurencije među ponuđačima“, naveo je Ljajić.

  On je naglasio da će Vlada prodati Telekom ukoliko dobije odgovarajuću cenu i adekvatan socijalni i investicioni program za tu kompaniju.

  Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda koje su otvorene prije dve nedelje. Tender za prikupljanje ponuda objavljen je u julu.

  Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani Srbije, a 6,94 zaposleni i bivši radnici Telekoma.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com