Gradovi

Zadržavanja na prelazima ka Hrvatskoj i Mađarskoj

BEOGRAD – Veći priliv vozila iz pravca Bugarske i velika opterećenost na autoputu uslovljavaju duža zadržavanja pa se na graničnom prelazu sa Mađarskom i Hrvatskom čeka 120 minuta, a Crnom Gorom do pola sata, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, na prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje zadržavanja su oko 120 minuta, zbog čega se vozačima savetuje da koriste alternativne prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebiju, a samo za putnička vozila od 07-19 sati, otvoreni su prelazi Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko 120 minuta, pa se preporučuje altarnativni prelaz Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Na prelazu sa Crnom Gorom zadržavanja su oko 30 minuta, osim na Gostunu gde se na izlazu čeka oko sat vremena.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Turistička sezona u kojoj se nalazimo, pored pojačanog saobraćaja na gotovo svim putevima i većim brojem stranih državljana koji prolaze kroz Srbiju, donosi zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Pojačan saobraćaj je i karakterističan za prvi dan vikenda.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok zadržavanja su trenutno oko 10 minuta, dok na ostalim rampama nema zadržavanja, međutim zbog očekivano pojačanog saobraćaja, na pojedinim naplatnim stanicama, tokom dana, može doći i do dužeg zadržavanja.

 

Foto Tanjug/D. Kujundžić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh