• Gradovi

  Zaev očekuje žestoku reakciju Rusije na nameru Makedonije da udje u NATO

  Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da je članstvo u Evropskoj uniji (EU) i NATO „jedini mogući“ izbor zvaničnog Skoplja, koje očekuje „žestoku“ reakciju Rusije povodom aspiracije Makedonije da se pridruži Severnoatlanskom savezu.Zaev je u intervjuu za podgorički radio „Antena M“ kazao da veruje da će Makedonija biti prva sledeća članica NATO i da je makedonska vlast „spremna“ na „žestoku“ reakciju Rusije kada dodje vreme za pristupanje Alijansi, „sličnu onoj koju je nedavno osetila Crna Gora“.

  „Mi smo spremni, jer moja zemlja nema alternativu. Želimo da unapredimo saradnju sa Rusijom, želimo da na primer tamo što bolje prodamo paradajz, da što više prodamo kupus i sve proizvode. Ipak mi nemamo alternativu, naš izbor je Evropska unija i NATO“, rekao je Zaev.

  Zvanična Moskva se oštro protivila ulasku Crne Gore u NATO, što je pogoršalo odnose dve zemlje koji su na najnižem nivou od obnove crnogorske državnosti.

  Tenzije su bile podignute unutar zemlje i zbog protivljenja proruskih saveznika u Crnoj Gori, a sudjenje za navodni pokušaj terorizma treba da utvrdi da li je u Crnoj Gori prošle godine planiran prevrat kako bi se obustavio ulazak u NATO.

  „Znam da je bilo i pokušaja likvidacije, dobro je što se na vreme reagovalo, sve je spriječeno… I sada neki analitičari kažu sad si ti na redu. Ako nešto treba da se desi, neka se desi. Ja sam se prihvatio posla premijera, moja zemlja treba lidera, spreman sam da donosim odluke kakve naši gradjani očekuju, po svaku cenu, neka bude šta bude“, poručio je makedonski premijer.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com