• Novosti online

  Заев: У Берлину смо поделили искуство које имамо са Грчком

  СКОПЉЕ – Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је данас да је македонска делегација, током недавног састанка лидера западног Балкана у Берлину, на којем је било речи о косовском проблему, поделила своје искуство у успешним преговорима са Грчком у спору око имена Северне Македоније, преноси Танјуг.

  Заев је новинарима после седнице владе, између осталог, рекао да је делегација Северне Македоније током састанка у Берлину поделила своје искуство, након што су им то саветовали организатори скупа – фрацуски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел, пренела је агенција МИА.

  Заев је у уторак, дан после самита, захвалио Немачкој и Француској што су препознали и указали на кораке које је његова држава предузела и описао то као велики допринос ка балканској и европској стабилизацији.

  Меркел и Макрон у понедељак су похвалили власти Северне Македоније због уложених напора у решавању дугогодишњег спора око имена са Грчком и потписивања Преспанског споразума.

  „Видели смо храбре кораке у спору око имена Северне Македоније и то је доказ да је могуће да се пронађе решење у дугогодишњим споровима”, рекла је немачка канцеларка.

  Макрон је казао да је Преспански споразум доказ да је могуће да се реше спорови који су изгледали нерешиви, само уколико постоји посвећеност.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com