• Gradovi

  Zaharova kritikuje Hodžisa zbog izjava o Centru u Nišu, traži pristup Bondstilu

   

   

  Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva „obratila pažnju“ na izjave komandanta američkih kopnenih snaga u Evropi Bena Hodžisa o Srpskom-ruskom humanitarnom centru u Nišu.

  Zaharova je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da je general-pukovnik Hodžis još jednom ponovio optužbe da je taj centar navodno „nekakva fasada“.

  Ona je kazala da je Hodžis izrazio želju da poseti Centar i podsetila da ga je nedavno posetio američki diplomata u Beogradu koji je mogao da „postavi sva pitanja i vidi šta se dogadja“.

  „Pokušaj da se ponovo podigne takozvana špijunska afera izgleda apsurdno. Ipak smo spremni da primimo Hodžisa u Srpsko-ruskom centru, a očekujemo da, imajući u vidu našu otvorenost, i SAD odgovore na našu otvorenost i, čisto iz kurtoazije, pozovu ruske i srpske predstavnike u vojnu bazu na Kosovu (Bondstil)“, rekla je Zaharova.

  Ona je rekla da je baza „Bondstil“ ustanovljena u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999, ali bez obzira na to, „američki partneri nisu voljni da obelodane pravu svrhu te strukture“.

  „Pitamo se, i ne samo mi, da li je to jedan od razloga za medijsku kampanju oko Centra u Nišu“, kazala je Zaharova.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com