Gradovi

Zaharova: Pisanje „Gardijana“ provokacija

MOSKVA – Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova okarakterisala je kao provokaciju tekst londonskog „Gardijana“ o tome da se sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev izvinio zbog ruskih nacionalista, koji su navodno planirali ubistvo crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

„Za to postoji neoboriv dokaz – niko iz lista nije zvao ni organe Saveta za bezbednost Rusije, ni pres-centar Ministarstva inostranih poslova sa zahtevom da potvrde ili opovrgnu te informacije“, napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi sinoć Sputnjik.

Ona je navela da takav pristup „potpuno protivreči pravilima koje zapadni listovi traže njihovim saradnicima da ih poštuju“.

„Obraćam se „Gardijanu: ‘Ne daju vam mira najnovije lovorike „Njuzvika“? Evo, proglasavam vas „lazovima dana“. Krunu ćete sami napraviti“ „, dodala je Zaharova.

Inače, Kremlj je pre nekoliko dana kategoriči odbacio mogućnost umešanosti Moskve u pokušaje organizovanja protivpravnih akcija u Crnoj Gori.

To je novinarima u Moskvi rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tas s.

On je na taj način komenarisao to što je Tužilaštvo Crne Gore saopštilo da su navodno u organizaciji pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori, na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, učestvovali „neki ruski nacionalisti“, navodi ruska agencija.

Foto tanjug video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh