Politika

Захтевамо равноправност свих странака у предизборном процесу!

šešelj

Најављени локални, покрајински и републички избори у Србији налажу да се преиспита питање медијске заступљености свих странака које ће учествовати на изборима. Статус парламентарне странке важи само до тренутка распуштања Народне скупштине. Након тога, ниједна странка више није ни парламентарна ни ванпарламентарна, што значи да би све странке чије листе буду проглашене морале да буду равноправне у предизборној кампањи. На претходним изборима то није био случај и поједине странке, укључујући Српску радикалну странку, биле су апсолутно игнорисане од стране медија.

Српски радикали сматрају да државна телевизија мора бити апсолутно неутрална и да свим странкама морају бити обезбеђени исти услови за представљање у кампањи. Захтевамо постизање договора према ком би свака странка која испуни услове за подношење кандидатске листе добила одређен број минута за бесплатно емитовање спотова на Јавном сервису. Такође захтевамо да се обнови добра пракса из ранијег периода, да се све политичке странке сучељавају на округлим столовима на државној телевизији по различитим темама. Захтевамо да буде 12 округлих столова и да на сваком све странке учеснице избора имају своје представнике.

Све приватне телевизије са националном фреквенцијом такође морају добити одређене задатке у страначком представљању и морају бити равноправне према свим странкама. Захтевамо да се цене политичке пропаганде ограниче и да се постигне консензус и правна обавеза да цене емитовања пропагандних спотова не могу прећи одређени лимит.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh