• Gradovi

  Жалба блокирала изградњу Голд гондоле

   

  Издавање дозвола за преостале фазе изградње најдуже панорамске гондоле на свету Голд гондоле на Златибору, блокирано је “због фиктивне жалбе ПK Златибор”, објавио је на свом ФБ и Твитер профилу председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

  Директорка ЈП Голд Гондола Златибор Бојана Божанић објаснила је да је реч о продужавању имовинско правног спора oпштинe Чајетина и Министарствa грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре око статуса дела земљишта преко којег се гради жичара.

  ПК Златибор незаконито је присвојио 2.213 хектара земље, па се сада администативним препрекама настоји укочити изградња Гондоле.

  – На основу решења Министарства финансија, општини Чајетина је одобрен улазак у посед који је у државини ПК Златибор, ради постављања почетне станице Гондоле.

  ПК Златибор је упутио жалбу Републичком геодетском заводу и тиме блокирао почетак радова на почетној и свим другим фазама изградње – наводи Бојана Божанић и додаје:

  – Сама жалба, на основу стручних мишљења правника, апсолутно није основана.  Жалба ПК Златибор неће ништа променити, јер Општина Чајетина је на основу решења о утврђеном јавном интересу, као и свих осталих решења стручних служби Министарства финансија које су из тога уследиле, преузела власништво над тим делом парцеле, у потпуности у складу са законом.

  Директорка ЈП Голд гондола Златибор апелује на надлежне у РГЗ  и стручним службама „да што пре одговоре на ову жалбу, како би радови на пројекту вредном 13 милиона евра могли бити настављени у овој грађевинској сезони“.

  Изградња Голд Гондоле, девет километара дуге ваздушне трасе која ће спојити центар Златибора са врхом Торника, почела је у фебруару 2017. године.

  Међутим, од почетка овог пројекта постоји проблем са издавањем дозвола са рад, будући да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало грађевинску дозволу само за пету, последњу фазу изградње жичаре, а не и за прве четири, иако је општина Чајетина комплетирала техничку документацију за издавање неопходних дозвола и за остале фазе изградње.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com