• Hronika

  Заплена 712 килограма резаног дувана у Нишу

  У наставку акције на сузбијању недозвољеног промета акцизних производа припадници нишке полиције у сарадњи са пореском инспекцијом, запленили су 712 килограма резаног дувана.

  Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољени промет акцизним производима полиција је, у три одвојене акције, ухапсила седам особа.

  У првој акцији ухапшени су Д.Д. (41) и Ж.Д. (42) из Богатића када су заустављени у саобраћају на аутопуту у месту Дражевац код Алексинца.

  Том приликом у пртљажнику возила „пежо 607“, којим је управљао Ж.Д. пронађено је 165 килограма резаног дувана.

  На наплатној рампи Алексинац, контролисано је теретно возило „застава 35“, шабачких регистарских ознака, када је пронађено 12 врећа са 243 килограма резаног дувана. Ухапшени су осумњичени Д.Ј. (31) и Ж.С. (39), обојица из околине Шапца.

  У трећој акцији, полиција је ухапсила Г.С. (32) и М.С. (21) из околине Богатића и И.Ђ. (38) из Ниша, приликом претовара врећа са резаним дуваном из возила у гаражу породичне куће у Нишу.

  Осумњичени Г.С. је управљао возилом „цитроен“, док је М.С. био са њим у возилу, у коме је пронађено 200 килограма резаног дувана упакованог у 40 најлонских кеса. Прегледом гараже И.Ђ. пронађено је још 104 килограма резаног дувана.

  Осумњиченима је, по налогу основног јавног тужиоца, одређено задржавање до 48 часова, након чега су, уз кривичне пријаве, спроведени надлежним тужилаштвима у Алексинцу и Нишу .

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com