Gradovi

Zaplenjeno 30.000 paklica cigareta

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u tri odvojene akcije, zaplenili su oko 30.000 paklica cigareta različitih marki i sprečili krijumčarenje 7.000 paklica u Rumuniju, saopštio je MUP.

Novopazarska policija pronašla je, u saradnji sa Poreskom upravom, 13.440 paklica cigareta različitih marki, čija se vrednost procenjuje na oko 1.700.000 dinara, bez potrebne prateće dokumentacije, u putničkom motornom vozilu kraljevačkih registarskih tablica.

Vozilom je upravljao 45-godišnji muškarac iz Kragujevca, koji se tereti i da se oglušio o naređenje policijskih službenika da zaustavi vozilo.

Policija je u vozilu pronašla i tri ručne radio-stanice, koje je takođe oduzela.

Protiv vozača će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava za krivična dela nedozvoljena trgovina i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao i za ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, ili održavanje javnog reda i mira.

Borska i kladovačka policija, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Stanice granične policije „Đerdap“, na obali Dunava, oduzela je 7.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

Dvojica muškaraca, starosti 35 i 24 godina, terete su da su cigarete, čija se vrednost procenjuje na 1,4 miliona dinara, hteli gliserom da prokrijumčare u Rumuniju.

Od njih je oduzet i gliser kladovačkih registarskih oznaka. Protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave za krivično delo krijumčarenje.

Kladovačka policija je takođe, u automobilu borskih registracija, kojim je upravljao četrdesetdevetogodišnji muškarac, u specijalno napravljenom bunkeru, pronašla 4.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

Takođe, u trećoj akciji, policajci iz Pančeva otkrili su 12.500 paklica cigareta bez akcizne markice u Kovinu, prilikom kontrole teretnog vozila, kojim je upravljao vozač sa područja Novog Pazara.

Cigarete će preuzeti Poreska uprava. Protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Smederevu za krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Foto/ Ministrastvo finansija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh