Novosti online

Запослени у Радио Пожаревцу остали без отпремнина

Министарство за рад, социјална и борачка питања обавестило је запослене у Радију Пожаревац да им нису одобрене отпремнине. У саопштењу које је медијима упутило Удружење новинара Србије (УНС) наводи се да је овај медиј захтев за отпремнине послао 25. децембра прошле године, али им је им је 17. фебруара из министарства стигао одговор да им отпремнине нису одобрене јер је за овај медиј у међувремену обустављен поступак приватизације.

„Од правног тима министарства смо 11. децембра добили одговор да имамо право на отпремнине, да бисмо неколико месеци касније добили решење да их не можемо добити. Ми смо захтев послали на време – 25. децембра, али смо морали да комплетирамо документацију папирима из Агенције за приватизацију, које нам је позитивно мишљење о праву на отпремнине доставила тек 31. децембра. Допуњену документацију послали смо 5. јануара. Тужићемо министарство и спремни смо да идемо до суда у Стразбуру, јер ми на те отпремнине имамо право”, каже за УНС директор Радио Пожаревца Светомир Мирковић и додаје да су се жалили ресорном министру Александру Вулину, премијеру Александру Вучићу и председнику Томиславу Николићу, али им нико није одговорио.

У Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања кажу и да су „буџетска средства за отпремнине морала да се искористе у 2015. години и да је комплетна документација стигла касно”. После неуспеле приватизације Радио Пожаревац је наставио да емитује програм, иако пет радника који су остали не примају плате од новембра. Град Пожаревац још увек званично није угасио овај медиј, тако да се и даље води као јавно предузеће. Иако у тешкој ситуацији, радници су решени да наставе са радом тако што ће основати медиј цивилног друштва.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh