Gradovi

Zaposleni u RTV Kragujevac traže od Vučića rešenje za opstanak

 

Zaposleni u RTV Kragujevac traže od Vučića rešenje za opstanak

 

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac (RTK) čiji su opstanak posle raskida privatizacije zatražili gradjani peticijom sa više od 10.500 potpisa, očekuju rešenja od nadležnih ministarstava kao i odgovor premijera Aleksandra Vučića, saopštili su danas predstavnici RTK.

„Nadamo se da će premijer u sutrašnjem obraćanju gradjanima Kragujevca izneti svoj plan za opstanak RTK“, navodi se u saopštenju za zaposlenih u RTK i sindikata „Nezavisnost“ .

Podsećaju i da je delegacija zaposlenih 20. marta i sedam dana kasnije imala sastanke sa ministrima privrede i kulture i informisanja i njihovim saradnicima u Beogradu.

„Osim obećanja da će biti sproveden socijalni program za zaposlene koji žele dobrovoljno da napuste preduzeće nadležni nisu imali adekvatno rešenje za opstanak naše medijske kuće“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je više od 10.500 gradjana potpisalo peticiju kojom se traži da RTK opstane i nastavi da informiše javnost u Šumadiji, kao što je to činila decenijama unazad.

Privatizacija Radio televizije Kragujevac je raskinuta 25.januara 2017. odlukom Ministartsva privrede zbog toga što bivši vlasnik Radojica Milosavljević nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora zaključenog u oktobru 2015.

Posle raskida privatizacije kapital je prešao stopostotno u državni registar akcija a Ministarstvo privrede je postavilo privremenog zastupnika državnog kapitala koji se pojavio u prostorijama RTK prošlog petka.

U ovoj medijskoj kući ima 60 zaposlenih koji nisu primili devet plata, a nemaju uplaćene doprinose, niti overene zdravstvene knjižice.

Poslovni račun preduzeća je u blokadi od avgusta 2016, a trenutno za više od 30 miliona dinara.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh