Gradovi

Zaštitnik građana: Činjenično netačna izjava Jovičića

BEOGRAD – Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je danas da je izjava odbornika SNS Aleksandra Jovičića u Skupštini Beograda činjenično netačna i teži da dovede građane u zabludu u pogledu objektivnosti rada državnog organa.

U saopštenju se navodi da je šef Odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Jovičić, na sednici u ponedeljak, rekao da Zaštitnik građana Republike Srbije nije kritikovao rad komunalne policije za vreme prethodne vlasti.

„Zamenik zaštitnika građana Miloš Janković podseća da je Zaštitnik građana 24. septembra 2012. godine, u postupku kontrole pokrenutom po sopstvenoj inicijativi, utvrdio nezakonitu i nepravilnu primenu ovlašćenja u postupanju Komunalne policije u Beogradu, kada je komunalni policajac primenio fizičku snagu prema građaninu zatečenom bez vozne karte u vozilu javnog prevoza, tako što ga je nekoliko puta udario pesnicom u stomak“, kaže se u saopštenju.

U istom postupku kontrole, stoji u saopštenju, Zaštitnik građana je „preporučio da komunalni policajac bez odlaganja bude udaljen sa radnog mesta, a nekoliko dana po dostavljanju preporuke tadašnja načelnica Komunalne policije Gorjana Obrenović je podnela ostavku na tu funkciju, a preporuka je javno objavljena“.

„Izjava gradskog odbornika Jovičića, nekorektna i činjenično netačna, teži da dovede građane u zabludu u pogledu objektivnosti rada državnog organa. Kao takva je štetna i predstavlja zakonom nedopušten pritisak na rad Zaštitnika građana, a posebnu težinu ima zbog toga što je dao istaknuti predstavnik vladajuće stranke“, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh